Handbal masculin: CSM București va juca returul din Finala Challenge Cup pe teren propriu

Echipa de handbal masculin CSM București s-a calificat în finala Cupei Challenge, a treia competiție ca importanță din Europa, și va juca partida tur din finala competiției pe terenul celor de la Madeira Andebol SAD (11-12 mai), iar manșa decisivă acasă, cu trofeul pe masă, o săptămână mai târziu.

Handbaliștii de la CSM București sunt la doar două meciuri de primul trofeu internațional.  Băieții pregătiți de Paulo Pereira au mers ceas în Cupa Challenge și au ajuns până în finală, acolo unde se vor duela cu portughezii de la Madeira Andebol SAD.

Marți dimineața a fost efectuată tragerea la sorți privind ordinea celor două manșe care vor decide noua campioană a Challenge Cup.

Astfel, ”tigrii” vor merge în Portugalia pentru meciul tur, care va avea loc în perioada 11-12 mai, și vor juca cu trofeul pe masă la București, returul urmând să aibă loc o săptămână mai târziu (18-19 mai).

 Parcurs bun al ambelor finaliste

Atât CSM București, cât și Madeira Andebol SAD, au avut evoluții foarte bune în actuala ediție a Cupei Challenge.

Lusitanii (semifinaliști ai competiției în sezonul trecut) nu au pierdut nici un joc și au făcut un singur egal până la finală.

Șaisprezecimi – Victorie dublă cu JD Techniek Hurry-Up (Olanda) : 21-37, 32-28.

Optimi – Victorie dublă cu Donbas (Ucraina) : 22-32, 28-25.

Sferturi – Victorie acasă cu Dicken (Finlanda): 28-27, egal în deplasare, 26-26.

Semifinale – Victorie dublă cu AEK Atena (Grecia) : 27-22, 22-30.

Echipa CSM București are victorii pe linie în Challenge Cup în acest sezon.

Șaisprezecimi – Victorie dublă cu Parnassos Strovolou ( Cipru) : 32-24, 47-14.

Optimi – Victorie dublă cu HC Dukla Praga (Cehia) : 23-28, 30-25.

Sferturi – Victorie dublă cu RK Borac m:tel (Bosnia și Herțegovina) : 25-19, 23-29.

Semifinale – Victorie dublă cu HC Neva St. Petersburg (Rusia) : 24-26, 25-20.

Cine este Madeira Andebol SAD?

Clubul cu care CSM București se duelează în finala Cupei Challenge are o istorie de 20 de ani, perioadă în care echipa feminină de handbal a cucerit mai multe trofee decât băieții.

Handbaliștii se pot lăuda însă și ei cu un titlu de campioni naționali ( 2004-2005) și o Cupă a Portugaliei (1998-1999). Sezonul trecut, lusitanii au terminat competiția internă pe locul șase, iar în Cupa Challenge au mers până în semifinale.

În prezent, formația este pregătită de Paulo Fidalgo, nimeni altul decât secundul de la naționala Portugaliei al lui Paulo Pereira, antrenorul echipei CSM București.

„Trebuie să ne concentrăm la finală. Scopul principal este să câștigăm trofeul. Madeira traversează un sezon bun, este în final-four în Cupa Portugaliei, ocupă locul 4 în campionat și au acordat multă atenție Cupei Challenge deoarece au aceleași ambiții ca și noi. Cupa Challenge este o competiție care crește de la an la an, dar trebuie să fim mai ambițioși să ne propunem să jucăm în EHF Cup anul viitor. Va fi o luptă la un alt nivel”Paulo Pereira, antrenor CSM București.

Madeira Andebol SAD  dispută meciurile de pe teren propriu pe Pavilhão Gimnodesportivo do Funchal, o arenă cu capacitate de 800 de locuri.

Sursă: www.csmbucuresti.ro

Urmărește-ne pe Facebook:

challenge cupcsm bucuresti handbalhandbalhandbal masculin