[COMUNICAT] Kaiac-canoe: Constantin Dîba, aur si bronz la Campionatele Europene U23

Dinamovistul Constantin Dîba (21 de ani) a fost una dintre vedetele delegației României prezente la Campionatele Europene de juniori și tineret (U23) de la Belgrad, Serbia. Sportivul cu nume celebru – nicio legătură de rudenie cu Vasile Dîba, cvadruplul medaliat olimpic de la JO 1976 și 1980, Constantin a cucerit o medalie de aur și una de bronz în probe de canoe, la categoria de vârstă U23.

Constantin Dîba și colegul său din canoea de dublu, Cătălin Chirilă, au adus singura medalie de aur a României la Europene. Cei doi s-au impus pe distanța de 1.000 de metri (distanță olimpică), cu 3:38,500, devansând echipajele Republicii Moldova și Ucrainei.

După performanța de sâmbătă, cei doi au mai tras duminică în două finale. Ei și-au trecut în palmares și o medalie de bronz la canoe 4 – 500 metri (Gheorghe Stoian, Chirilă Cătălin, Constantin Dîba, Ștefan Strat) și au încheiat pe locul 5 la C2 – 500 m.

România a obținut patru medalii la Europene: un argint la juniori, respectiv un aur și două medalii de bronz la U23. Două dintre a acestea au fost obținite prin aportul dinamovistului Constantin Dîba. În afară de acesta, CS Dinamo a mai avut-o în delegație pe Iuliana Țăran (kaiac – U23). Sportiva în vârstă de 22 de ani s-a clasat pe locul 5 în finala de la kaiac 4 – 500 metri (alături de Florida Ciuta, Daniela Varona, Florentina Caminescu) și pe locul 10 la kaiac simplu – 200 metri (locul 1 în finala B).

Cătălin ChirilăConstantin Dîba