Patru medalii de aur in ultima zi a CM din Canada/ Romania pe locul intai in clasamentul general

In ultima zi a Campionatelor Mondiale de Canotaj de la St. Catharines, Canada, sportivii romani au castigat 4 medalii de aur la Under19. Aceste medalii s-au adaugat celorlalte 3 deja castigate la seniori si U23.

Medaliile la U19 au fost castigate de:
– Echipajul de dublu rame feminin (JW2-): Iulica Maria Ursu și Gabriela Tivodariu
– Echipajul de dublu rame masculin (JM2-), format din Mateus Simion Cozminciuc și Fabrizio Alexandru Scripcariu
– Echipajul de patru rame feminin (JW4-), format din Ionela Elena Scutaru, Adina Alexandra Florea, Stejara Olariu și Bianca Elena Drăghici
– Bianca Camelia Ifteni – proba de schif simplu feminin (JW1x)

Celelalte 3 medalii au fost castigate de:
Under23
– Aur și record mondial pentru echipajul feminin de patru vâsle (BW4x): Mariana-Laura Dumitru, Manuela-Gabriela Lungu, Emanuela Ioana Ciotău și Patricia Cireș
– Aur și record mondial pentru echipajul feminin de dublu vâsle feminin (BW2x): Andrada Maria Moroșanu și Iulia Bălăucă
Seniori
– Ionela Cozmiuc – schif simplu feminin categorie ușoară (LW1x

România – locul 1 în clasamentul general pe medalii la Campionatele Mondiale de Canotaj 2024 din St. Catharines, Canada

Cu un total de 7 medalii de aur – 4 la Juniori, 2 la Tineret și 1 la Seniori – România a ocupat prima poziție în clasamentul națiunilor participante lace competiția mondială, înainte de Marea Britanie, Germania și Italia.

Alte clasări:
🔹 Locul 4 – echipajul de patru rame masculin (JM4-): Sebastian Vasile Osoianu, Daniel Vasile Chitic, Darius Florin Simion și Daniel Roman
🔹 Locul 4 – echipajul de dublu vâsle feminin (JW2x): Sonia Teodora Bita și Denisa Mihaela Vasilica
🔹 Locul 5 – Echipajul feminin de 8+1 (BW8+), alcătuit din Daria-Ioana Dinulescu, Larisa Bogdan, Estera Vîlceanu, Georgiana Blănariu, Delia Mirabela Grădinăciuc, Emanuela Ioana Ciotău, Patricia Cireș, Elena-Diana Suta și Rucsandra-Ioana Bucșa
🔹 Locul 5 – Echipajul masculin de 8+1 (BM8+), cu Costi-Daniel Neagoe, Andrei Hemen, Cristian-Vasile Nicoară, Sergiu Anfimov, Sebastian Timiș, Leontin Nuțescu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamțu și Maria-Antonia Iancu
🔹 Locul 6 – Echipajul de patru rame masculin, format din Constantin Emanuele Sterea, Ionuț Pavel, Andrei Vătămăniuc și Eduard Angel Moldovan

Competiția s-a desfășurat în perioada 18-25 august și a reunit toate cele trei categorii de vârstă: Juniori (Under19), Tineret (Under23) și Seniori (probe non-olimpice).

Foto: @Federatia Romana de Canotaj
Sursa: Agentia Nationala pentru Sport

…..

Aur pentru Ionela Cozmiuc la CM de canotaj din Canada

Canotoarea Ionela Cozmiuc a castigat astazi medalia de aur la Campionatele Mondiale de Canotaj de la St. Catharines, Canada, in proba de simplu vasle feminin – categorie usoara (LW1x).

Conform Federatiei Romane de Canotaj: „Ionela a dominat încă de la început cursa din Finala A a probei de schif simplu categorie ușoară (LW1x).”

Timpul sportivei noastre a fost 07:29.92.

Ionel Cozmiuc este proaspat medaliata cu argint la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 alaturi de Gianina van Groningen!

…..

Inca doua calificari in finale pentru canotorii romani la CM din Canada

Ziua de sambata, 24 august, a fost marcata de inca doua calificari in finale ale sportivilor romani la Campionatele Mondiale de Canotaj de la St. Catharines, Canada.

Bianca Camelia Ifteni a castigat semifinala si s-a calificat in Finala A a probei de simplu vâsle feminin(JW1x) U19.

Sportiva noastra a incheiat competitia cu timpul 07:44.56.

Si fetele de la dublu vâsle feminin(JW2x): Sonia Teodora Bita și Denisa Mihaela Vasilica s-au calificat on Finala A dupa ce au incheiat semifinala pe locul 2.


Timpul tricolorelor a fost 07:09.01.

 

Tot în această seară (ora României), avem și Finala din cadrul Campionatelor Mondiale de Seniori:

🚣‍♀️ 21:43 – LW1x (Finala A)

Mult succes, Ionela! Hai, România! 🇹🇩

Foto: Balint Czucz Photography
…..

Rezultatele obținute de sportivii români vineri, 23 august 2024, la Campionatele Mondiale de Canotaj de la St. Catharines, Canada, sunt următoarele:

Aur pentru echipajul de la dublu vasle feminin

Echipajul de dublu vasle feminin(BW2x) format din Andrada Maria Moroșanu și Iulia Bălăucă a castigat medalia de aur la Campionatul Mondial de canotaj U23.

Tricolorele au incheiat cursa cu timpul de 06:46.84. Podiumul a fost completat de Elvetia(06:49.27) si Lituania(06:51.87)

…..

Echipajul de patru rame masculin(BM4-) format din: Constantin Emanuele Sterea, Ionuț Pavel, Andrei Vatamaniuc și Eduard Angel Moldovan au incheiat Finala A a competitiei pe pozitia a 6-a. Sportivii romani au terminat cursa cu timpul de 05:53.60

…..

Barca de 8+1 feminin( BW8+) alcatuita din: Daria-Ioana Dinulescu, Larisa Bogdan, Estera Vîlceanu, Elena-Diana Suta, Delia Mirabela Grădinăciuc, Emanuela Ioana Ciotău, Patricia Cireș, Georgiana Blănăriu și Rucsanda-Ioana Bucșa a incheiat finala competitiei pe pozitia a 5-a.

Timpul tricolorelor a fost de 06:11.54

…..

Si barca de 8+1 masculin( BM8+) alcatuita din: Costi-Daniel Neagoe , Andrei Hemen, Cristian-Vasile Nicoară, Sergiu Anfimov, Sebastian Timiș, Leontin Nuțescu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamțu și Maria-Antonia Iancu a disputat vineri, 23 august, ultima cursa de la Campionatele Mondiale.

Tricolorii s-au clasat pe pozitia secunda, timpul acestora fiind de 05:32.27.

…..

Echipajul de patru rame feminin(JW4-) format din Ionela Elena Scutaru, Adina Alexandra Florea, Stejara Olariu și Bianca Elena Drăghici s-a calificat in Finala A a competitiei.

Tricolorele au terminat pe primul loc in grupa a doua din recalificari, cu timpul de 06:43.34.

Finala competitiei se va desfasura duminica, 25 august.

…..

Si sportivii de la patru rame masculin(JM4-): Sebastian Vasile Oșoianu, Daniel Vasile Chitic, Darius Florin Simion și Daniel Roman au ajuns in Finala A a competitiei, dupa ce au iesit pe primul loc in recalificari, cu timpul de 06:03.12

Finala competitiei va avea loc duminica, 25 august.

…..

Ionela Cozmiuc, calificare fara probleme in Finala A a competitiei

Ionela Cozmiuc s-a calificat in Finala A a probei de simplu vasle feminin – categorie usoara (LW1x), dupa ce a incheiat Semifinala A/B2 pe prima pozitie.

Timpul sportivei noastre a fost de 07:25.56, urmatoarea competitoare, din Irlanda, venind mult in spate, timp 07:34.04.

Finala competitiei va avea loc sambata, 24 august.

…..

Sportivii romani concureaza si astăzi, 23 august, la Campionatele Mondiale de Canotaj de la St. Catharines, Canada, la următoarele probe (ora României):

SENIORI

🚣‍♀️ 18:04 – LW1x (Semifinala A/B)

UNDER19

🚣‍♀️ 17:37 – JW4- (recalificare)
🚣‍♂️ 17:42 – JM4- (recalificare)

UNDER23

🚣‍♀️ 21:27 – BW2x (Finala A)
🚣‍♂️ 22:12 – BM4- (Finala A)
🚣‍♀️ 23:19 – BW8+ (Finala A)
🚣‍♂️ 00:08 – BM8+ (Finala A)

Foto: Balint Czucz Photography

……

Update: Avem prima medalie de aur la CM de canotaj din Canada

Echipajul de patru vâsle feminin (BW4x), format din Mariana-Laura Dumitru, Manuela-Gabriela Lungu, Emanuela Ioana Ciotău și Patricia Cireș a castigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Canotaj Under23 de la St. Catharines, Canada!

Tricolorele au incheiat cursa cu timpul de 06:15.97.

Foto: Balint Czucz Photography
Sursa: Federatia Romana de Canotaj

Update: Rezultatele canotorilor romani de joi 22 august de la CM din Canada

Rezultatele obținute de sportivii români joi, 22 august 2024, la Campionatele Mondiale de Canotaj de la St. Catharines, Canada, sunt următoarele:

1. Perechea de dublu rame feminin(JW2-) formata din Iulica Maria Ursu și Gabriela Tivodariu s-a calificat in Finala A a competitiei.

Tricolorele au incheiat Grupa a 2-a pe primul loc, cu timpul de 07:29.70.

Finala se va disputa duminica, 25 august.

2. Echipajul de patru rame feminin(JW4-) format din Ionela Elena Scutaru, Adina Alexandra Florea, Stejara Olariu și Bianca Elena Drăghici va concura vineri, 23 august, in recalificari.

In calificari, sportivele noastre au incheiat Grupa a 2-a pe pozitia a doua, cu timpul de 07:01.04.

3. Sportivii de la patru rame masculin(JM4-): Sebastian Vasile Oșoianu, Daniel Vasile Chitic, Darius Florin Simion și Daniel Roman au incheiat cursa pe pozitia a 3-a in prima grupa competitionala.

Tricolorii vor participa vineri, 23 august, in recalificari.

6. Locul 4 la Campionatele Mondiale de Canotaj Under23 de la St. Catharines pentru echipajul de dublu rame masculin (BM2-), format din Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu. Cei doi sportivi au încheiat cursa din Finală la doar 32 de sutimi de secundă de podium.

Foto: @balintczucz

…..

Update: Sportivii romani concureaza si astăzi, 22 august, la Campionatele Mondiale de Canotaj de la St. Catharines, Canada, la următoarele probe (ora României):

UNDER19

17:52 – JW2- – calificare
18:02 – JW4- – calificare
18:07 – JM4- -calificare
21:30 – JM2- – recalificare
21:50 – JW2x – recalificare

UNDER23

23:59 – BM2- Finala A
00:14 – BW4x – Finala A

Poze din competitiile de miercuri, 21 august.

Foto: Balint Czucz Photography
Sursa: Federatia Romana de Canotaj
……

Update: Rezultatele canotorilor romani de miercuri 21 august de la CM din Canada

Rezultatele obținute de sportivii români astazi, 21 august, la Campionatele Mondiale de Canotaj de la St. Catharines, Canada, sunt următoarele:

1 – Echipajul de dublu rame masculin(JM2-) format din Mateus Simion Cozminciuc și Fabrizio Alexandru Scripcariu s-au clasat pe pozitia secunda in prima grupa de calificare, timp 07:16.90, si merg in recalificari.

Recalificarile au loc joi, 22 august.

2 – Sportivele din barca de dublu vâsle feminin(JW2x): Sonia Teodora Bita și Denisa Mihaela Vasilica au incheiat Grupa a 2-a pe pozitia a treia, timp 07:44.63 si merg in recalificari. Echipajele de pe locurile 1si 2 merg direct in semifinale.

Recalificarile au loc joi, 22 august.

3 – Canotoarea Bianca Camelia Ifteni a castigat Grupa a 2-a de calificare la simplu vâsle feminin(JW1x) si s-a calificat automat in Semifinale A/B.

Sportiva noastra a incheiat proba cu timpul 08:25.16.

Semifinalele vor avea loc sambata, 24 august.

4 – Echipajul de patru rame masculin(BM4-) format din: Constantin Emanuele Sterea, Ionuț Pavel, Andrei Vatamaniuc și Eduard Angel Moldovan s-a calificat in Finala A a competitiei.

Sportivii nostri au incheiat Semifinala A/B1 pe locul al 3-lea, cu timpul 06:20.96.

Finala competitiei va avea loc vineri, 23 august.

5 – Canotorii Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu s-au calificat in Finala A a competitiei de dublu rame masculin(BM2-).

Andrei si Claudiu au incheiat cursa cu timpul de 06:52.93 si vor lupta pentru medalii joi, 22 august.

Sursa: worldrowing.com
….

Update: Echipajul de 8+1 feminin s-a calificat in finala

Echipajul de 8+1 feminin a participat marti, 20 august, in recalificari la Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori, tineret U23 şi juniori U19 si a obtinut calificarea in Finala competitiei.

Sportivele romance s-au clasat pe locul 2 in recalificari, cu timpul de 06:45.04.

Barca de 8+1 feminin( BW8+) este alcatuita din: Daria-Ioana Dinulescu, Larisa Bogdan, Estera Vîlceanu, Elena-Diana Suta, Delia Mirabela Grădinăciuc, Emanuela Ioana Ciotău, Patricia Cireș, Georgiana Blănăriu și Rucsanda-Ioana Bucșa

Finala competitiei va avea loc vineri, 23 august.

……

Update: Canotoarele din barca de patru vâsle feminin s-au calificat in finala

Sportivele din barca de patru vâsle feminin(BW4x): Mariana-Laura Dumitru, Manuela-Gabriela Lungu, Emanuela Ioana Ciotău și Patricia Cireș s-au calificat in Finala A a competitiei la Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori, tineret U23 şi juniori U19 de la St. Catharines (Canada).

Sportivele noastre(U23) au castigat Grupa a 2-a cu timpul de 06:59.54.

Finala A va avea loc joi, 22 august.

…..

Update: Andrei Mandrila si Claudiu Neamtu, in semifinale la Campionatele Mondiale

Canotorii Andrei Mandrila si Claudiu Neamtu s-au calificat in semifinalele probei de dublu rame masculin(BM2-) dupa ce au castigat Grupa a 2-a cu timpul de 06:55.35.

Semifinalele vor avea loc miercuri, 21 august.

….

Update: Ionela Cozmiuc s-a calificat in Semifinale la Campionatele Mondiale din Canada

Ionela Cozmiuc a castigat fara probleme Grupa a 4-a de calificare de la Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori, tineret U23 şi juniori U19 de la St. Catharines (Canada).

Sportiva noastra a incheiat proba de simplu vasle feminin – categorie usoara (LW1x) cu timpul de 08:26.80.

Sportiva noastra s-a calificat in Semifinala A/B.

Sursa: worldrowing.com

…..
Stire initiala

Canotaj: Canotorii romani participa la Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori, tineret U23 şi juniori U19

In perioada 18-25 august, canotorii romani participa la Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori, tineret U23 şi juniori U19, care vor avea loc la St. Catharines (Canada).

România va fi reprezentata de 13 echipaje, unii dintre sportivi fiind chiar participanți sau recent medaliați la Paris 2024.

Echipajele care vor intra în competiție sunt următoarele:

Under19

🚣‍♂️ JM2- – Mateus Simion Cozminciuc și Fabrizio Alexandru Scripcariu
🚣‍♂️ JM4- – Sebastian Vasile Oșoianu, Daniel Vasile Chitic, Darius Florin Simion și Daniel Roman
🚣‍♀️ JW1x – Bianca Camelia Ifteni
🚣‍♀️ JW2- – Iulica Maria Ursu și Gabriela Tivodariu
🚣‍♀️ JW2x – Sonia Teodora Bita și Denisa Mihaela Vasilica
🚣‍♀️ JW4- – Ionela Elena Scutaru, Adina Alexandra Florea, Stejara Olariu și Bianca Elena Drăghici

Under 23

🚣‍♂️ BM2- – Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu
🚣‍♂️ BM4- – Cristian-Vasile Nicoară, Ionuț Pavel, Andrei Vatamaniuc și Leontin Nuțescu
🚣‍♂️ BM8+ – Constantin Emanuele Sterea, Andrei Hemen, Costi-Daniel Neagoe, Sergiu Anfimov, Sebastian Timiș, Eduard Angel Moldovan, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamțu și Maria-Antonia Iancu
🚣‍♀️ BW2x – Andrada Maria Moroșanu și Iulia Bălăucă
🚣‍♀️ BW4x – Mariana-Laura Dumitru, Manuela-Gabriela Lungu, Emanuela Ioana Ciotău și Patricia Cireș
🚣‍♀️ BW8+ – Daria-Ioana Dinulescu, Larisa Bogdan, Estera Vîlceanu, Elena-Diana Suta, Delia Mirabela Grădinăciuc, Emanuela Ioana Ciotău, Patricia Cireș, Georgiana Blănăriu și Rucsanda-Ioana Bucșa

Seniori

🚣‍♀️ LW1x – Ionela Livia Cozmiuc

Rezultate 18.08.2024
Duminica, in prima zi a competitiei, canotorii romani au participat la primele curse de calificare unde s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

– dublu vasle feminin(BW2x) – Andrada Maria Moroșanu și Iulia Bălăucă – Locul 1, calificare în Finala A


– patru rame masculin(BM4) – Constantin Emanuele Sterea, Ionuț Pavel, Andrei Vatamaniuc și Eduard Angel Moldovan – Locul 3, calificare în Semifinala A/B

Tot astazi urmeaza sa intre in calificari si barcile de 8+1 feminin si masculin

Rezultatele barcilor de 8+1:

– 8+1 feminin( BW8+) – Daria-Ioana Dinulescu, Larisa Bogdan, Estera Vîlceanu, Elena-Diana Suta, Delia Mirabela Grădinăciuc, Emanuela Ioana Ciotău, Patricia Cireș, Georgiana Blănăriu și Rucsanda-Ioana Bucșa – Locul 3, intră la recalificări

– 8+1 masculin( BM8+) – Costi-Daniel Neagoe , Andrei Hemen, Cristian-Vasile Nicoară, Sergiu Anfimov, Sebastian Timiș, Leontin Nuțescu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamțu și Maria-Antonia Iancu – Locul 6, concurează în Finala A.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, cursele de astăzi, 19.08.2024, au fost reprogramate pentru zilele următoare.

Surse foto
Foto: Balint Czucz Photography
Foto: Federatia Romana de Canotaj
Sursa: Agentia Nationala pentru Sport

canotajla Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori tineret U23 şi juniori U19