Campionatul European de lupte de la București aproape de start

După 40 de ani, România organizează Campionatul European de lupte, sub sloganul ”VINO SĂ SUSȚII LUPTĂTORII ROMÂNIEI!”

În perioada 8- 14 aprilie la București, în Sala Polivalentă, se va organiza Campionatul European de lupte, competiție la care sunt așteptați cei mai buni luptători ai momentului. Intrarea la competiție este liberă.

4 sportive de la CSA Steaua vor face parte din lotul național: Ștefania Priceputu, Suzanna Șeicariu, Beatrice Ana, Kateryna Zhydachevska.

Ștefania Priceputu va lupta la categoria 50 kg, Suzanna Şeicariu la 53 kg şi Beatrice Ana la 55 kg. Toate au în jur de 20 de ani şi sunt la prima participare la o întrecere continentală de senioare, după rezultatele foarte bune din concursurile de la grupa de vârstă sub 23 de ani.

Ștefania Priceputu: Fiind primul meu an la seniori sper să fac progrese, să mă lupt mai bine. Fiind și mai mică decât adversarele  mele, sper să mă lupt cât pot de bine. Va fi mult mai bine dacă lupt la mine acasă, îmi dă curaj, am ambiție să trec peste emoții și peste tot și să mă lupt cât pot de bine.”

Beatrice Ana: ”Având în vedere că este primul meu Campionat de seniori, mi-am pus un singur obiectiv, să lupt cât pot de bine, iar rezultatele vor veni. Faptul că lupt acasă la mine, în fața românilor, mă ajută foarte mult, mă ambiționează”.

Suzanna Șeicariu: Sper ca acest campionat să mă facă să prind mult mai multă experiență. Sper să pot ajunge în primi 12, sau 14 pentru a mă califica la Jocurile Europene de la Minsk.”

A patra luptătoare de la Steaua, Kateryna Zhydachevska născută în Ucraina, dar care acum luptă pentru România, îşi doreste foarte mult o medalie la întrecerea găzduită de Sala Polivalentă din Bucureşti.

Kateryna Zhydachevska: ”Eu vreau să lupt pentru România, vreau o medalie. Îmi doresc ca la Europene să lupt bine și vom vedea și rezultatul.”

Echipa naţională feminină de lupte se pregăteşte la Complexul Olimpic de la Izvorani iar marea absentă de la competiţia europeană de la Bucureşti va fi stelista Alina Vuc, multiplă medaliată europeană şi vicecampioană mondială, care este încă nerefacută după o accidentare.

Foto: csasteaua

Urmărește-ne pe Facebook:

 

campionatul european de lupteluptestefania priceputu