Calificari in semifinale pentru echipajele de dublu vasle feminin si masculin

Campioanele Olimpice, Simona Radiș și Ancuța Bodnar, au tras tare la Vaires-sur-Marne si s-au calificat dupa primul loc, timp 6:48.49, in semifinalele competitiei de dublu vasle feminin.

Am venit aici dornice să arătăm că a fost o întâmplare ceea ce s-a petrecut la Szeged, la europene. Știm ce ne dorim, nu ne interesează ce fac alții, așa cum a spus Antonio, ne-am distrat azi. Suntem obișnuiți să evoluăm în orice condiții meteo. Ne place concursul și așteptăm finala!”, a zâmbit Simona Radiș.

Nu e nici o presiune, nu ne interesează decât să ne facem cursele pe care le-am pregătit. Credem în noi și așa cum a zis Simona, ploaia nu ne incomodează. Poate doar un pic valurile de la șalupele care filmează ne-au dezavantajat la jumătatea cursei. Cred că toți trebuie să avem condiții egale de concurs!”, a punctat Ancuța Bodnar.

In semifinale s-a calificat si echipajul de dublu vasle masculin alcatuit din Florin Enache și Andrei Cornea. Tricolorii au incheiat seria de calificare pe primul loc, cu timpul de 6:16.47.

Suntem obișnuiți să concurăm pe ploaie, în orice condiții, nu ne-a deranjat nimic azi. Pista e bună, apa curată, pe noi ne interesează ce facem noi. Urmăm programul și ne vedem de treabă!”, a spus Florin Enache.

”Știm de ce am venit aici, nu ne pare rău că nu am putu merge la Ceremonia de Deschidere, Vrem multe, visăm departe, muncim și credem că putem! Ploaia e belșug!”, a declarat Andrei Cornea, debutant la Jocuri.

Barcile de patru vasle feminin si masculin intra in recalificari

Barcile de patru vasle feminin si masculin nu au reusit sa se califice direct in faza superioara a competitiei, astfel ca cele doua vor intra luni in recalificari.

Fetele din barca de patru vâsle, Patricia Cireș, Alexandra Ungureanu, Ema Ciotău și Andrada Moroșan au încheiat seria pe locul 4, în 6:24.74, după Olanda, Ukraina și China, țări medaliate la Jocuri în această probă.

Echipajul de patru vasle masculin, format din Ionuț Prundeanu, Florin Horodișteanu, Andrei Lungu și Leontin Nuțescu, a terminat azi seria de calificare pe locul 5, cu 5:51.14. În seria lor Olanda a condus de la început la final cursa.

”Am făcut o primă parte a cursei bună, am stat lângă adversari. În partea a doua însă am greșit, suntem conștienți de asta. Putem îmbunătăți și regla din mers ca să avem șanse la finală. A fost o serie puternică. Vorbim de Olanda, de Marea Britanie, bărci care au tradiție, medalii olimpice castigate în această probă. România este la prima participare din istoria canotajului românesc în barca de patru vâslee. Și tocmai de aceea e o mare realizare”,a punctat Ionuț Prundeanu.

Sursa: COSR

Ancuta bodnarcanotajJO Paris 2024Jocurile Olimpice Paris 2024simona Radiș