Box: Robert Jitaru s-a calificat în finala Campionatelor Europene Under 22 de la Târgu Jiu. Campionul va lupta să-și apere titlul

Boxerul român Robert Jitaru (22 de ani) s-a calificat în finala categoriei 56 kg la Campionatele Europene de seniori Under 22 de la Tâgu Jiu, după o nouă evoluție foarte bună. Puglistul originar din Brăila, dar legitimat la CSA Steaua, l-a învins în semifinale pe bulgarul Boyan Panev Asenov, cu  o victorie la puncte.

După o primă repriză echilibrată, Jitaru a preluat inițiativa și a condus lupta. Asenov s-a limitat la apărare și mai mult a obstrucționat decât a fost interesat să-și arate cunoștințele pugilistice.

În finală, Robert Jitaru îl va întâlni pe azerul Tayfur Aliev, care a trecut în semifinale de spaniolul Jose Quiles Brontons. Jitaru este campionul european en-titre la Under 22 – categoria 56 kg, astfel că are șansa de a repeta performanța din 2017.

”L-am crescut pe Robert Jitaru și știu ce valoare are. Acest sportiv are calități extraordinare și poate fi viitorul medaliat olimpic al României”, a declarat antrenorul brăilean George Perțea.

În gala a doua va boxa în semifinale și semigreul (81 kg) Alberto Biro, cu Stepah Hrekul (Ucraina).

Urmărește-ne pe Facebook:

Boxbox romaniabox u22Campionatele Europene Under 22 la boxcampionatul mondial de box u22Robert Jitaru