Box: Două medalii pentru România la CE Under 22 de la Târgu Jiu – masculin. Robert Jitaru și Alberto Biro au medaliile asigurate

Medaliat cu aur la ediția din 2017 a Campionatelor Europene de senori Under 22 la box, românul Robert Jitaru (categoria 56 kg) și-a asigurat un loc pe podiumul de premiere și la ediția din acest an, găzduită de municipiul Târgu Jiu. Albert Biro (81 kg) și-a asigurat și el prezența în semifinale.

Pugilistul legitimat la CSA Steaua și-a asigurat prezența în semifinalele competiției după ce s-a impus joi în fața rusului Ruslan Belousov, printr-o decizie la puncte. A fost un meci frumos, între doi boxeri tehnici, din care românul a ieșit învingător.

Robert Jitaru, sportiv format la Brăila de George Perțea, cel care i-a stat în colț la Târgu Jiu alături de Valentin Vrânceanul, îl va întâlni în semifinale pe bulgarul Panev Boyan Asenov, care a trecut în sferturile de finală de belarusul Nikalai Shakh.

După Robert Jitaru (56 kg), și Albert Biro (81 kg) și-a asigurat prezența în semifinalele Campionatelor Europene de box pentru seniori Under 22 de la Târgu Jiu.

Pugilistul de la SCM Bacău, antrenat de Relu Auraș, a reușit o victorie mare în sferturile de finală, în fața rusului Sergei Murașev. Meciul a fost pe muchie de cuțit, iar victoria partajată în favoarea boxerului român spune totul despre cum s-au desfășurat ostilitățile în ring.

În semifinale, Albert Biro îl va întâlni pe ucraineanul Stepan Hrekul.

Urmărește-ne pe Facebook:

Boxbox romaniabox u22Campionatele Europene Under 22 la boxcampionatul mondial de box u22