Box: Cristina Cosma câștigă înainte de limită și are medalia asigurată la Campionatele Europene Under 22 de la Târgu Jiu

Sportiva stelistă Cristina Cosma a adus prima medalie a României la Campionatele Europene de seniori Under 22, competiție care se desfășoară la Târgu Jiu.

De fapt, este prima medalie asigurată prin luptă, deoarece delegația tricoloră are deja asigurată o finală în cadrul competiției feminine, la categoria +81 kg, unde s-au înscris numai două sportive. Astfel, românca Alina Gabriela Ene are cel puțin argintul.

Cristina Cosma a făcut un meci perfect în sferturile de finală ale categoriei 57 kg. Românca antrenată de Adrian Lăcătuș nu i-a dat nicio șansă adversarei ei, bulgăroaica Nedkova Plamena Ivanova, pe care ”mitraliat-o” chiar din prima repriză. Cum diferența de valoare dintre pugiliste era clară, arbitrul a oprit întâlnirea. Cristina s-a calificat astfel în semifinale, unde o va întâlni pe Csilla Flora Tar din Ungaria.

În prima gală din ziua a patra a competiției au mai boxat încă două românce, însă ambele au fost învinse. La categoria 45-48 kg, Cristina Aciobăniței a cedat la puncte în fața Yuliei Demianenko (Ucraina), iar la 64 kg, Georgiana Avram a fost învinsă prin RSC în repriza 3 de Diana Starkova (Ucraina).

Români în Gala a II-a, ora 18:00
Cat. 46-49 kg: Omar Salah Ibrahim (Germania) – Florin Bălteanu (România)
Cat. 64 kg: Turgul Erdemir (Turcia) – Vasile Suciu (România)

Urmărește-ne pe Facebook:

Boxcampionatul european de boxCristina Cosma