Box: Cinci medalii pentru România la Campionatul European de cadeţi de la Albena

România a încheiat Campionatul European de box pentru cadeţi de la Albena cu cinci medalii, dintre care una de argint şi patru de bronz, după ce, marţi, în ultima zi de concurs, Andrei Constantin a câștigat argintul la 90-105 kg de kilograme.

Angelo David Teodosescu (68 kg), Trandafir Sebastian (65 kg), Gheorghe Adrian Florin (62 kg), Constantin Andrei Alexandru (90-105 kg) și Eliza Maria Micu (54 kg) au cucerit medalii la actuala ediție a CE de cadeți care se desfășoară la Albena – Bulgaria.

Acest lucru a situat România pe un onorant loc 7 în clasamentul pe medalii.

După ce l-a învins cu un categoric 5-0 pe puternicul georgian Saba Kvinizadze, David Angelo Teodorescu a capitulat în semifinală, luni, în fața reprezentantului Rusiei, Khalid Atkaev.

La 65 de kilograme, Trandafir Sebastian l-a învins cu 4-1 pe bielorusul Tsikhanenka, dar a pierdut cu reprezentantul Ungariei, în semifinale.

Învingător, vineri, cu 3-2 în fața muntenegreanului Pavlo Bozovic, Gheorghe Adrian Florin a pierdut și el în semifinale.

La 90–105 kg, Constantin Andrei Alexandru, singurul boxer român care a trecut de semifinale, și-a încrucișat mănușile cu reprezentantul Ungariei, Balogh Peter, iar în lupta pentru aur l-a întâlnit pe rusul David Lokian, în fața căruia a pierdut cu 4-1.

Maria Eliza Micu (54 kg), singura fată medaliată din echipa României, a pierdut în fața puternicei pugiliste irlandeze Meredith Elizabeth, în semifinale.

Urmărește-ne pe Facebook:

alături de antrenorul Marius Baluta)Angelo David Teodosescu (68 kg - fotoBoxbox cadeticampionatul european de box