Box: Alberto Biro rămâne cu medalia de bronz la Campionatele Europene Under 22 de la Târgu Jiu

România a rămas cu un singur finalist în competiția masculină a Campionatelor Europene de box pentru seniori Under 22, în speță Robert Jitaru. Cel de-al doilea boxer tricolor care a luptat sâmbătă în semifinale a fost nevoit să coboare învins treptele ringului.

Alberto Biro (cat. 81 kg / SCM Bacău) a boxat curajos în fața unui adversar extrem de puternic, ucraineanul Stepan Hrekul, însă diferența de experiență a făcut diferența. Ucraineanul a venit permanent ca un tăvălug peste român și chiar dacă elevul lui Relu Auraș a încercat să nu rămână dator inițiativa a fost a de partea lui Hrekul. În vârstă de numai 19 ani, Biro a dovedit inimă de boxer adevărat,a dus meciul până la capăt, cu un final chiar mai energic, iar decizia de învingător la puncte a fost una partajată în favoarea ucraineanului.

Duminică, în galele finale, România va avea trei reprezentanți. La masculin, cat. 56 kg, Robert Jitaru îl va întâlni pe Tayfur Aliev (Azerbaidjean). În competiția feminină, Cristina Cosma (57 kg) se va bate pentru aur cu italianca Irma Testa, iar la categoria +81 kg, Alina Gabriela Ene va disputa direct finala cu Adrienn Juhasz (Ungaria). La această categorie au fost numai două sportive înscrise în competiție.

Finalele vor fi transmise de postul public de televiziune, TVR.

Urmărește-ne pe Facebook:

Alberto BiroBoxbox romaniabox u22Campionatele Europene Under 22 la boxcampionatul mondial de box u22