Box: A făcut specatacol! Cristina Cosma va lupta pentru aur la Campionatele Europene Under 22 de la Târgu Jiu

Boxul românesc a mers cu motoarele turate în cea de a cincea zi a Campionatelor Europene pentru seniori Under 22 de la Târgu Jiu. În competiția feminină, la categoria 57 kg, Cristina Cosma (CSA Steaua) a învins-o fără drept de apel pe Csilla Flora Tal din Ungaria, în semifinalele categoriei, astfel că și-a asigurat un loc în finala mare.

Cristina Cosma a dominat clar prima și singura repriză a meciului. După două minute, o serie de lovituri variate a pus-o pe unguroaică la podea, livrând astfel unul dintre puținele KO-uri din competiția feminină. După numărătoarea arbitrului, antrenorii sportivei maghiare au aruncat prosopul. Victorie prin abandon în repriza întâi pentru Cristina Cosma, care o va întâlni în finală pe Irma Testa din Italia.

Cristina Cosma (21 de ani) este originară din Bistrița, iar de doi ani face parte din echipa de box a CSA Steaua. ”Practică boxul de 7-8 ani, dar o bună perioadă a petrecut-o la lot”, spune Adrian Lăcătuș, care o antrenează atât la lot, cât și la club. ”Este o sportivă foarte tehnică. A mai boxat la europene și mondiale, dar este prima ei medalie la un campionat european. Eu sunt convins că nu este și ultima. În finală nu țintim decât victoria, vrem medalia de aur”, a mai spus Adrian Lăcătuș.

CITEȘTE ȘI:
• Două medalii pentru România la CE Under 22 de la Târgu Jiu – masculin. Robert Jitaru și Alberto Biro au medaliile asigurate

Urmărește-ne pe Facebook:

Boxbox romaniaCampionatele Europene Under 22 la boxcampionatul mondial de box u22