Bianca Andreescu va juca prima finală de turneu Premier Mandatory. Adversară de calibru

Bianca Andreescu, jucătoare canadiană de origine română, locul 60 WTA, a învins-o, vineri, în trei seturi, pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, calificându-se pentru prima dată în finala unui turneu de categorie Premier Mandatory, la Indian Wells.

Bianca Andreescu – Elina Svitolina 6-3, 3-6, 6-4

Sportiva de 18 ani, beneficiară a unui wild card, s-a impus la capătul unui meci de două ore şi 12 minute.

În finală Andreescu o va întâlni pe germanca Angelique Kerber, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 8, care a trecut de Belinda Bencic din Elveţia, locul 23 WTA, după o partidă de 77 de minute, cu scoru de 6-4, 6-2.

„Kerber este o luptătoare incredibilă. Poate să redirecționeze oricând loviturile. Are această capacitate de a trimite mingea oricând acolo unde își dorește. Are o servă decentă. Se mișcă însă foarte bine pe teren și e o mare luptătoare”, a spus Andreescu într-o conferință de presă.

În urma acestei victorii Bianca Andreescu a urcat până pe locul 33 în lume, iar în cazul unei victorii în finală ea va ajunge pe poziția  24.

Câştigătoarea de la Indian Wells va primi un premiu de 1.354.010 dolari şi 1.000 de puncte WTA, iar învinsa din ultimul act 686.000 de dolari şi 650 de puncte WTA.

Turneul de la Indian Wells poate fi urmărit în direct la Digi Sport.

Urmărește-ne pe Facebook:

andreescuBianca AndreescuIndian Wellstenniswta