Bianca Andreescu, fata altfel din circuitul WTA. ”Primul lucru pe care îl fac este să meditez”

Bianca Andreescu traversează o formă excelentă la Indian Wells. Canadianca de origine română s-a calificat în semifinale, fiind cea mai tânără jucătoare care reușește acest lucru.

În urma acestei performanțe, sportiva de 18 ani va urca în top 40 WTA. O performanță uimitoare dacă ne gândim că Bianca început anul pe locul 152.

Deși această evoluție de succes părea greu de anticipat la începutul sezonului, se pare că o persoană a fost capabilă s[ vizualizeze acest lucru încă de la început: însăși Bianca Andreescu.

La conferința de presă de după meciul cu Muguruza, canadianca de origine română a vorbit despre cum o ajută yoga și meditația să-și îmbunătățească starea mentală înaintea meciurilor.

”Mama mea m-a inițiat în arta meditație încă de când eram foarte mică”, a explicat Andreescu. „Cred că aveam în jur de 12 ani. De atunci meditez zilnic și fac foarte multă yoga.”

”Nu lucrez doar asupra calităților mele fizice, ci și asupra celor mentale. Pentru că asta este la fel de important. Cu siguranță se vede asta și în timpul meciurilor mele când reușeșc să rămân conectată la ce am de făcut în acel moment. Nu-mi place să mă concentrez pe lucruri trecute sau viitoare”, a spus jucătoarea de 18 ani.

Forma preferată de meditație a Biancăi se numește vizualizare creativă și este un tip de exercițiu prin care încerci să vizualizezi lucrurile ce ai vrea să se materializeze.

”Mă trezesc dimineața și primul lucru pe care îl fac este să meditez”, a spus Andreescu. ”Mă ajută să încep bine ziua. Nu mă ating de telefon. Îmi ofer 15 minute în fiecare dimineață pentru a mă conecta cu mine, cu mintea mea. Mă imaginez pe mine având o zi bună, chestii din astea.”

Apoi a adăugat: ”Observ că multă lume pune acum accentul pe partea fizică a lucrurilor, dar cred că partea mentală este mult mai importantă, deoarece ea îți controlează întreg organismul.”

Una peste alta, se pare că disciplina mentală a ajutat-o pe Andreescu să câștige 31 de meciuri din ultimele 34.

Urmărește-ne pe Facebook:

Bianca Andreescuindina wellstenniswta