Bernadette Szocs și Andreea Dragoman s-au calificat în 16-imi la Campionatul Mondial din Houston. Meciuri si la dublu masculin/feminin si dublu mixt

Bernadette Szocs și Andreea Dragoman continuă cursa spre medalii la Campionatul Mondial individual de tenis de masă de la Houston, SUA.

Cele două sportive s-au impus și în partidele din 32-imi. Bernadette Szocs a trecut de Natalia Bajor din  Polonia cu scorul de 4-1, în  timp ce Andreea Dragoman s-a impus în  fața jucătoarei Petrissa Solja  din Germania, campioana europeană la simplu feminin din acest an și a doua cea mai bine clasată sportivă din Europa în ierarhia mondială.

A fost 4-3 la final pentru sportiva noastră, care a revenit de la de 0-1 și 1-2 și a atacat decisiv, la 3-3, pentru calificarea în 16-imi.

Din păcate,  Elizabeta Samara și Adina Diaconu s-au oprit în 32-imi în proba de simplu. Elizabeta a fost învinsă de Liu Hsing-Yin (Taipei), scor  0-4, iar Adina a fost învinsă de Jia Nan Yuan (Franța), scor 0-4.

Elizabeta Samara continuă la Campionatul Mondial în proba de dublu feminin alături de Andreea Dragoman iar primul meci, din 16-imi, este astăzi împotriva sportivelor Farah Abdel-Aziz/Yousra Helmy (Egipt), de la ora 19:10.

Tot în 16-imi la dublu feminin s-a calificat și Bernadette Szocs alături de Sofia Polcanova (Austria). Cele două sportive au învins în 32-imi perechea nepaleza formată din Elina Maharjan/Nabita Shrestha, scor 3-0.

Astăzi, tot de la 19:10, Bernadette Szocs și  Sofia Polcanova vor întâlni pe Kasumi Ishikawa/Miu Hirano (Japonia).

La simplu feminin, Bernadette Szocs și Andreea Dragoman vor juca vineri in 16-imi după următorul program:
• Bernadette Szocs – Jihee Jeon (Coreea de Sud), vineri, ora 4:00

• Andreea Dragoman – Suthasini Sawettabut (Thailanda), vineri, ora 3:20.

La simplu masculin, toți cei patru sportivi români și-au încheiat participarea în competiție.

Cristian Pletea, singurul român care ajunsese în 32-imi a fost învins de Kirill Skachkov (Rusia), scor 2-4.

În etapa anterioară, 64-imi, s-au înregistrat următoarele rezultate:

• Ovidiu Ionescu – Yang Wang (Slovacia) 0-4

• Cristian Pletea – Padasak Tanviriyavechakul (Thailanda) 4-0

• Hunor Szocs – Ruwen Filus (Germania) 0-4

• Rareș Șipoș – Martin Allegro (Belgia) 0-4

Doar Ovidiu Ionescu continuă să spere la o medalie la Campionatul Mondial individual de tenis de masă. Ovidiu va juca alături de Alvaro Robles din Spania în 16-imile probei de dublu masculin.

• Ovidiu Ionescu/Alvaro Robles (Spania) – Khalid Assar/Ahmed Saleh (Egipt), joi, ora 19:50

Rareș Șipoș și Cristian Pletea au fost învinși în 32-imi în proba de dublu de către Kwan Kit Ho/Chun Ting Wong (Hong Kong), scor 0-3.

Ultima probă la care se regăsesc și români la Campionatul Mondial este cea de dublu mixt.

Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs vor juca cu  Cho Daeseong/Shin Yubin  din Coreea de Sud), joi de la ora 17:30.

Le urăm mult succes sportivilor români. Urmează o zi intensă cu câte două meciuri pentru Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu. Cei doi vor juca joi, 25 noiembrie, atât în probele de dublu feminin/masculin,  dar si dublu mixt.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

andreea dragomanBernadette SzocsCampionatul Mondial de tenis de masăElizabeta SamaraOvidiu Ionescu si Bernadette Szocs