Baschet masculin: Vulturii se pregătesc în Portugalia pentru FIBA Eurobasket 2017

Echipa națională de baschet masculin a României va susține la finalul acestei săptămâni în Portugalia două meciuri amicale din campania de pregătire a FIBA Eurobasket 2017.

Tricolorii vor întâlni în cadrul turneului international ce va avea loc în localitatea Iusitana Luso reprezentativele Portugaliei și Estoniei, ”Vulturii” urmând să joace sâmbătă, 15 iulie, împotriva țării gazdă a turneului, iar duminică pregătirea se va face cu naționala Estoniei.

România va face parte din Grupa C  a FIBA Eurobasket 2017, competiție ce urmează să aibă loc în Turcia, România, Finlanda și Israel în această toamnă. Pentru a face față competiției, baschetbaliștii conduși de Marcel Țenter au început o perioadă de pregătire foarte intensă compusă din pregătire montană la Cheile Grădiștei, după care s-au mutat la Cluj Napoca,  culminând în acest weekend cu turneul din Portugalia.

Lotul României condus de Marcel Țenter va fi alcătuit din următorii jucători pentru turneul de pregătire din Portugalia:

1. Alexandru OLAH – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
2. Andrei MANDACHE – CSM CSU Oradea
3. Titus NICOARĂ – CSM CSU Oradea
4. Adrian GUTOAIA – Phoenix Galați
5. Bogdan ȚIBIRNĂ – CSM CSU Oradea
6. Radu PALICIUC – BC CSU Sibiu
7. Vlad CORPODEAN – BCM U Pitești
8. Iulian ORBEANU – Dinamo București
9. Cătălin PETRIȘOR – CSM CSU Oradea
10. Cătălin BACIU – Steaua CSM Eximbank
11. Rolland TOROK – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
12. Jordan Watson – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Federația Română de baschet anunță că alți doi jucători convocați nu vor face deplasarea: Octavian Popa-Calotă datorită unei accidentări destul de serioare, dar și Adrian Tudor care trece printro perioadă de refacere medicală.

baschetbaschet masculinEchipa Nationala de baschet masculin a RomanieiFIBA Eurobasket 2017