Baschet masculin: Tricolorii incep duminica meciurile la Jocurile Universitare de la Taipei

Echipa Nationala de baschet masculin Universitara a Romaniei a plecat astazi catre Taiwan unde va participa la Editia cu numarul 29 a Universiadei de Vara, competitia urmand sa se desfasoare in orasul Taipei.

Tricolorii Universitari antrenati de Florin Nini si Razvan Cenean vor intra in febra meciurilor duminica, 20 august, acestia urmand sa se confrunte cu Nationala Cehiei. La tragerea la sorti Romania a fost repartizata in Grupa C si va mai intalni pe langa Cehia si selectionatele universitare al SUA, Argentinei, Emiratelor Arabe Unite si Estoniei.

Programul universitarilor romani in Grupa C este urmatorul:

Duminica 20 august (ora 15:00) Romania – Cehia   Luni 21 August (ora 12:30) Estonia – Romania Miercuri 23 August (ora 20:00) Romania – Emiratele Arabe Unite Joi 24 August (ora 15:00) SUA – Romania Vineri 25 August (ora 15:00) Romania – Argentina

Sub comanda antrenorilor Florin Nini si Razvan Cenan vor incerca sa faca o figura frumoasa urmatorii 12 sportivi:
Mirel DRAGOSTE
Victor PETRACHE
Andrei PETICA
Tudor GHEORGHE
Cezar BARAGAU
Andrei DAMIAN
Dragos GHEORGHE
Mario LAZAR
Georgian PAUN
Sebastian IONESCU
Mihnea ANDREI
Wilhelm BROSSER

Delegatia Romaniei va fi insotita la Universiada si de Alina Moanta din partea Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet, vicepresedinte FRB si decan al Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul UNEFS Bucuresti.

Florin Nini, antrenor Echipa Nationala de baschet masculin a Romaniei: “Tricolorii au o misiune dificila in China, dar nu imposibila. Vom incerca sa respectam traditia si sa obtinem un rezultat notabil pentru baschetul romanesc. Sa nu uitam ca la editiile precedente, Romania a reusit sa ajunga in sferturile de finala si sa se claseze in primele opt echipe din lume, ba chiar sa tina piept puternicei nationale a SUA, ceea ce ne obliga. Daca vom respecta indicatiile tehnico-tactice pe care le-am lucrat in ultima perioada si vom reusi sa ne autodepasim in momentele importante din meciurile sustinute impotriva adversarilor puternici, atunci vom reusi cu siguranta sa avem si satisfactii la final!”

Din fiecare grupa de calificare se califica in sferturile de finala ale competitiei echipele clasate pe primele 2 pozitii.

baschetbaschet masculinEchipa Nationala de baschet masculin a Romanieiuniversiada taipei