[COMUNICAT] Atletism: Samuel Bucșă – record național de J2 la lungime cu 7,63m, al treilea rezultat mondial al sezonului!

Tânărul atlet dinamovist Samuel Bucșă (17 ani) a reușit o performanță remarcabilă în cadrul Campionatelor Naționale de juniori 2, competiție desfășurată pe stadionul Nicolae Dobrin din Pitești. Sportivul antrenat de Virgil Ion Costache s-a impus în proba de lungime cu un rezultat de 7,63 metri, nou record național de J2 și al treilea rezultat mondial al sezonului!

Samuel Bucșă și-a reconfirmat forma buna pe care o traversează. După aurul de la Balcaniadă, unde s-a impus cu 7,45 metri, atletul născut la Turda și-a împins limitele spre un maximum de 7,63 metri, lansând o provocare în perspectiva Campionatelor Mondiale de juniori 2, programate luna viitoare la Nairobi (Kenya). În acest moment, pe plan mondial doar doi atleți au rezultate mai bune decât atletul dinamovist, cubanezul Vidal (7,85 m) și elvețianul Biya (7,77 m). ”Este loc de mai bine. Simt că pot sări un 7,80 la Mondiale”, a declarat Samuel Bucșă.

Dinamovistul a șters din lista de recorduri a FRA un rezultat de referință vechi de 30 de ani. Anteriorul record național îi aparținea lui Bogdan Tudor, 7,53 metri, stabilit în 1987!

CS Dinamo a mai obținut alte trei locuri întâi la Campionatele Naționale de juniori 2 de la Pitești. Ana Adela Stanciu (17 ani) s-a impus la aruncarea ciocanului (3 kg) cu un rezultat de 66,33 metri. Sportiva antrenată de Sorin Tirichiță este lider mondial la proba sa (cu 69,58 m), fiind una dintre marile favorite la Campionatele Mondiale de juniori 2 de la Nairobi.

Celelalte două titluri au fost obținute de Constantin Zanfir, sportiv de asemenea calificat la CM de juniori 2. Atletul antrenat de Nicoleta și Costel Grasu s-a impus la disc (54,94 m) și la greutate (16,99 m). La greutate, Marius Bîră (CS Dinamo) s-a clasat pe locul 3, cu 16,08 m.

Samuel Bucsa