Atletism: Elena Andreea Panțuroiu, declarații pentru 007sport după aurul obținut la triplu salt

Atleta română, Elena Andreea Panțuroiu, a câștigat medalia de aur în proba de triplu salt la European Athletics U23 Championships - 2017 din Bydgoszcz, Polonia.

Aceasta a terminat în fața, spaniolei Ana Peleteiro. Sportiva antrenată de Mihaela Nicoară a sărit din a patra încercare 14,27 m, rezultat ce a propulsat-o în fața ibericii care sărise 14,19 m. Li s-a alăturat pe podium franțuzoaica Rouguy Diallo cu un season best: 13,99 m.

„Medalia asta este cea mai frumoasă din cariera mea de până acum, mi-am dorit-o mult și am luptat pentru ea! Am avut o perioadă de pregătire bună, se putea și mai bine, datorită doamnei antrenor am ajuns la această performanță și îi mulțumesc! Sper să am un parcurs bun în continuare, urmează prima mea etapă de Diamond League la Monaco și apoi Mondialele, unde sper la o clasare bună în finală,” a declarat proaspăta deținătoare a medaliei de aur, la triplu salt, Andreea Panțuroiu, pentru 007sport.ro.

Medalia obținută de Andreea Panțuroiu este prima pentru România la Europeanul de Atletism U23 din Polonia.

Astăzi, 15 iulie 2017, Andreea a disputat calificările pentru săritura în lungime, unde a reușit să sară 5.98. Din păcate pentru Andreea, nu a fost suficient pentru a accede în finala care va disputa mâine.

Andreea PanțuroiuatletismEuropean Athletics U23 Championships