Atletism: Andrei Gag a câștigat a 5-a medalie pentru delegația României la Universiada din Taipei

Ziua de miercuri, 23 august 2017, a fost una cu noroc pentru delegația României la Universiada de Vară din Taipei, sportivii români reușind să câștige 4 medalii: una de aur și trei de bronz.

Dacă prima parte a zilei a aparținut gimnasticii, Larisa Iordache reușind să câștige medalia de aur la sol și pe cea de bronz la bârnă, iar gimnastul Andrei Muntean și-a trecut în cont medalia de bronz la sărituri, după amiaza a fost dedicată atletismului și primei medalii românești la această ramură.

Andrei Gag a reușit să își treacă în palmares medalia de bronz în proba de aruncare a greutății. Sportivul a izbutit o aruncare de 20.12 m din a doua încercare, rezultatul obținut clasându-l pe a treia treaptă a podiumului după portughezul Belo Francisco (20.86) și polonezul Bukowiecki Konrad (20.16).

În calificări Andrei Gag aruncase 20.45 m, din a doua încercare, fiind cea mai bună aruncare din concurs.

În Finala de 10000 m Andreea Alina Piscu s-a clasat pe poziția a 6-a cu un timp de 34:19.79.

În cadrul calificărilor la săritura în lungime feminin sportiva Alina Rotaru a reușit cea mai bună săritura în cadrul Grupei A, 6.37 m, baremul de calificare in finală fiind 6:30 m sau clasare între primele 12 concurente în ordinea performanței. Sportiva va concura în finală joi, 24 august, cu începere de la ora 13:40, ora României.

Bianca Răzor şi Camelia Gal s-au calificat în semifinalele probei de 400 m plat la Universiada de la Taipei. Bianca s-a calificat cu un timp de 53.52 şi Camelia Gal cu 54.58. Ele vor concura mâine, 24 august, începând cu ora 13.35, ora României.

Andrei GagatletismUniversiada din Taipei