Anunţul lui Ambros Martin înaintea celui mai tare turneu de pregătire pentru naţionala de handbal: „Asta urmărim”

Calificată deja la Campionatul Mondial din luna decembrie, România va avea parte de trei partide de pregătire în compania unor naţionale extrem de  puternice în perioada următoare.

„Acum nu este important rezultatul. Ele ar fi fost importante doar dacă jucăm ceva preliminarii sau dacă eram la un turneu final. Acum este important să fim împreună, să ne amintim tactica, schemele, să le lucrăm din nou, este o nouă oportunitate pentru a evolua, pentru a creşte nivelul echipei, dar şi pentru a da şansă jucătoarelor tinere, care vin tare din spate. Au foarte multă foame de a juca în echipa naţională” a spus spaniolul Martin Ambros la Telekom Sport.

Echipa feminină se va duela cu Franţa, Danemarca şi Norvegia, pentru trofeul Golden League. Va fi prima acţiune la care Ambros Martin nu o va avea la lot pe Cristina Neagu.

„Va fi un turneu destul de greu pentru noi, dar importnat este să ne bucurăm de handbal împreună şi să creştem de la meci la meci. Eu nu cred că presiunea este pe noi, în momentul de faţă, ci doar încercăm să jucăm ce trebuie şi să creştem împreună. Şi obiectivul nostru este Olimpiada şi sper ca acolo să fiu un rezultat favorabil pentru noi” a spus Gabi Perianu.

Naţionala feminină va disputa primele meciuri oficiale abia în toamnă, în preliminariile pentru Euro 2020. Va urma apoi Mondialul din Japonia.

Campionatul Mondial se va desfășura pe arene din Prefectura Kumamoto. În plus, Comitetul de organizare va pune la dispoziție și o sală în Tokyo, pentru a se pregăti pentru Jocurile Olimpice de vară din 2020.

Urmărește-ne pe Facebook:

echipa nationalahandbal femininmartin ambros