EXCLUSIV | Antrenorii care au cucerit Liga Campionilor alături de CSM București, din nou împreună

Cuplul de antrenori care a câștigat Champions League in 2016 împreună cu CSM București s-a reunit, de data aceasta in Muntenegru, la turneul de calificare preolimpic, la care vor participa Romania, Muntenegru și Norvegia.

Antrenorul naționalei Muntenegrului, Kim Rasmussen, l-a cooptat în stafful sau și pe danezul Rasmus Poulsen, acesta din urmă urmând a își aduce contribuția la pregătirea video și tactică a selecționatei  muntenegrene, lucrând de asemenea și cu portarii. Astfel, Adi Vasile, noul antrenor al naționalei României va da piept, în încercarea sa de a se califica la Turneul Olimpic, cu foștii săi colegi de pe banca CSM București.

Cum ai ajuns sa colaborezi cu echipa națională a Muntenegrului?

Rasmus Poulsen: Eu și Kim am păstrat legătura în toată această perioadă, așa că știa că sunt în România și prin prisma cooperării foarte bune pe care am avut-o la CSM Bucuresti m-a întrebat dacă sunt interesat să-l ajut. Să  participi la un turneu preolimpic este o experiență extraordinară așa că nu a durat mult să spun DA propunerii.

Știm ca ești legat de Romania prin prisma soției și fiicei tale, așa că este normala intrebarea: „De ce nu Romania?”

Rasmus Poulsen: Nu mi s-a cerut ajutorul. Am avut întotdeauna dorința de a reveni în Romania pentru că familia și casa mea sunt aici. Și îmi place foarte mult. Mi-am exprimat mereu interesul de a face o diferență în handbalul din țara care a devenit acasă pentru mine, dar, din păcate nu s-a concretizat nimic așa că acum sunt motivat pentru a face o treabă cat mai buna in prima liga daneza acolo unde voi antrena din sezonul viitor. (Ajax Copenhaga)

Rasmus, arma secretă împotriva lui Adi Vasile

Adi Vasile cunoaște bine echipa Muntenegrului după experiența sa ca antrenor secund acolo. Crezi că asta va fi un atu pentru România?

R. P.: Kim este unul dintre cei mai buni antrenori naționali care există și a realizat lucruri minunate. Eu urmăresc îndeaproape handbalul românesc, cunosc profilele multor jucatori așa că sper să îmi ofer contribuția într-un mod cât mai constructiv. De asemenea după trei ani in care am lucrat cu Adi Vasile am ajuns sa știu cum gândește așa că toate aceste lucruri vor echilibra situația.

Care crezi că va fi deznodamantul Turneului Preolimpic?

R.P.: Norvegia este clar marea favorită, așa că probabil duminică seara va fi finala pentru ultimul bilet către Jocurile Olimpice, bilet pe care sper că noi îl vom lua în urma unui meci strâns și spectaculos împotriva Romaniei.
Trebuie sa tinem cont că România are un lot bun, și ca în special Neagu este foarte periculoasa, deci va fi o mare provocare să o oprim.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

adrian vasilekim rasmussenRasmus Rygaard Poulsen