99 au votat pentru handbal. 100 s-au rătăcit

99 au votat pentru handbal. Probabil că miercuri a fost acea zi în care Narcisa Lecușanu și-ar fi dorit să poarte pe tricou numărul 100, exact numărul de voturi de care ar fi avut nevoie ca să devină noul președinte al Federației Române de Handbal.

Miercuri, 14 februarie 2018, o zi încărcată în handbalul românesc. Reprezentanții cluburilor de handbal din România au venit cu mic, cu mare, la București, să-și alegă conducătorii pentru următorii patru ani de zile.

Pentru funcția de președinte al FRH au candidat Alexandru Dedu, Narcisa Lecușanu și Robert Licu. Primii ajungând în turul doi al alegerilor, acolo unde voturile obținute de Licu, în primul tur, urmau să facă diferența. Se pare că unul dintre votanții Narcisei Lecușanu sau ai lui Rober Licu uitase cu cine mâncase la masă cu o seară înainte și când i-o fi adus vreo cineva aminte, și-a reconsiderat poziția și a pus ștampila pe cel ce avea să devină/rămână președintele FRH.

Fiecare votează așa cum dorește și așa cum îl mână propria conștiință, dar în urma acestor alegeri se nasc unele întrebări: Cum ai putea să te îndoiești de capabilitățile cuiva, care a reușit să facă lucruri în handbalul românesc pe care nu le-a mai făcut nimeni de la Ioan Kunst-Ghermănescu (fost președinte al FRH și membru în Board-ul de conducere al IHF) încoace și de ce n-ai vota o astfel de persoană? De ce ai alege să votezi, tu reprezentant al unui club de handbal din România, cu cel în mandatul căruia au dispărut echipe de handbal pe capete? Cine suntem?

Trecând peste asta… după ce s-a văzut reales președinte, Dedu le-a transmis un mesaj adversarilor săi și i-a invitat pe unul să se ocupe de handbalul juvenil, iar pe celălalt să se ocupe de școala de antrenori, așa cum se angajau aceștia în propriile programe.

Foarte bine, Narcisa Lecușanu să se ocupe de handbalul juvenil și Robert Licu să aducă școala de antrenori în România, iar domnul Dedu, în timp ce stă, cât îi fac alții treaba, zic să ne răspundă la câteva chestiuni ”minore” lansate în spațiul public de o anchetă a Gazetei Sporturilor.

Una peste alta Narcisa Lecușanu este foarte bine acolo unde este și face o treabă excelentă pentru handbalul românesc chiar și prin simpla prezență în comitetul executiv al IHF, chiar dacă funcția sa înseamnă mult mai mult. ”99” s-a născut pentru handbal și va rămâne în memoria lui.

Din păcate pentru handbalul românesc, miercuri, 99 nu a fost suficient. Au fost vremuri în care ”99” intra pe teren și victoria era asigurată, acum 99 au fost prea puțini și totuși suficient de mulți cât să-i spună, transmită, celui care s-a aflat în fruntea handbalului românesc, pentru patru ani de zile, că jumătate din cei pe care i-a condus nu îl mai vor, îl vor accepta, dar nu și-l mai doresc.

99 au votat pentru handbal;
100 s-au rătăcit.

Urmărește-ne pe Facebook:

99alegeri frhfrhlecusanu 99Narcisa Lecușanupresedinte frh