Cristina Cosma și Robert Jitaru au vorbit despre performanțele uimitoare de la CE U22 de la Târgu Jiu. Ce urmează pentru cei doi

Data: 3 aprilie 2018, 18:31 | Autor: Kadi Bulgakov

A fost spectacol la Târgu Jiu, acolo unde boxul românesc a încheiat Campionatele Europene de seniori Under 22 cu o medalie de aur, două de argint și una de bronz.

Vicecampioana Cristina Cosma (57 kg) speră ca acestă medalie pe care a obținut-o să fie o cale de început și pentru alte performanțe în boxul feminin românesc, disciplină despre care afirmă că nu se vorbește îndeajuns de mult.

”A fost o competiție destul de puternică, tare, prima competiție în țară pentru mine, prima medalie pentru mine la o competiție în afară. Practic eu am spart gheața la fete, pentru că nimeni nu vorbește de fete aici. Dar să știți că o să urmeze multe, multe medalii frumoase din partea noastră. Și o să fie și surprize multe și sunt sigură și am încredere în mine și în antrenorii mei și în colegele mele.

Medalia asta a arătat multora că fetele chiar o să ajungă acolo unde trebuie și noi nu muncim degeaba. Și nu doar băieții sunt, suntem și noi”, a spus Cristina Cosma.

Pentru tânăra sportivă urmează CE din Polonia, peste o lună, unde are ca obiectiv câștigarea unei medalii. ”Obiectivul meu este o medalie, cât mai strălucitoare. Oricum obiectivul meu a fost indeplinit acum, la campionatul acesta și campionatul care urmează nu o să fie cu presiune, nu o să fie cu stres, o să fie foarte ok, dar sigur o să fac treabă”, a declarat Cristina Cosma.

Campionul Robert Jitaru a trăit într-un mod diferit competiția. Faptul că a trebuit să își apere titlul la categoria 56 kg, ”acasă”, a reprezentant un element suplimentar de presiune pentru boxerul român.

”Dificil, stresant, multă presiune pe noi, fiind pentru a doua oară acasă și mai ales pentru mine, că trebuia să îmi apăr oarecum titlul de anul trecut”, a spus Jitaru.

Boxerul de 22 de ani a povestit cum a ajuns să colaboreze cu un club din Bundesliga. Anul trecut, am fost contactat de echipa nemților, din Bundesliga și mi-au recomandat dacă pot să boxez pentru ei anul acesta. Am acceptat și totul a fost ca la carte. Adică am avut posibilitatea să fac o pregătire la ei și meciuri foarte bune, care m-au ajutat pentru acest CE.

Momentan am un staff destul de bun pentru mine și antrenorul e potrivit. Și, după cum am spus, îmi trebuiesc mai multe meciuri. Asta este cam problema noastră de mult timp, nu avem meciuri în picioare și ne trebuie cât mai multă experiență”, a mai spus Robert Jitaru la conferința de presă.

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!