Tenis de masă: Adina Diaconu și Andreea Dragoman scriu istorie pentru România la Campionatul Mondial

Data: 3 iulie 2017, 20:53 | Autor: Kadi Bulgakov

Adina Diaconu și Andreea Dragoman au disputat astăzi finala de dublul a Campionatului Mondial - Juniori, unde s-au impus în fața echipei formate din Miyu Kato si Hina Hayata, câștigând prima medalie de aur la un Campionat Mondial, scor 4:2.

Cu atât este mai importantă victoria de astăzi a fetelor, cu cât această medalie obținută de ele este doar cea de-a doua medalie de aur obținută de Europa în acestă competiție sportivă dominată de asiatici, după aurul cucerit de Patrick Baum la simplu în 2005.

Româncele au dus rapid scorul la 3-0 (11-7, 11-8, 11-6) și mai aveau nevoie de doar un set pentru a încheia partida, dar dublu japonez a reușit să revină în meci, câștigând următoarele două seturi (5-11, 9-11). În cele din urmă fetele noastre au trecut peste emoțiile competiției și au câștigat setul șase (11-9), adjudecându-și astfel aurul.

”Nici nu ne-am imaginat la început, că am putea fi câștigătoarele Campionatului mondial la dublu. Cred că pierderea semifinalei la simplu m-a motivat foarte mult să câștig finala la dublu. Partenera mea și cu mine jucăm împreună de mai bine de un an și ne înțelegem foarte bine la masă. Cred că am făcut un meci mare astăzi și sunt foarte încântată că am reușit să câștig aurul anul acesta.” – a declarat Adina Diaconu la finalul meciului.

”Moment istoric pentru tenisul de masă românesc! Dublul format din Adina Diaconu și Andreea Dragoman, antrenat de Petre Arnăutu, aduce României prima medalie de aur la un Campionat Mondial! Suntem mândri de voi!” a scris Federația Română de Tenis de Masă pe Facebook, după încheierea finalei câștigate de fetele noastre.

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!