Volei masculin: Obiective îndrăznețe în următoarele 3 sezoane pentru Steaua București

Data: 28 septembrie 2017, 20:58 | Autor: Nănuț Mădălina

Miercuri,27 septembrie, la Palatul Cercului Militar Național, în Sala Bizantină, a avut loc prezentarea oficială a echipei de volei masculin CSA Steaua București pentru noul sezon competițional 2017-2018.

Echipa din Capitală va participa în noul sezon în 3 competiții: Divizia A1, Cupa României și Challenge Cup.

La finalul sezonului 2016-2017 echipa roș-albastră s-a clasat pe poziția a 4-a în Divizia A1, chiar după revenirea în primul eșalon voleibalistic românesc, fapt ce a ajutat formația să se califice direct în Faza a II-a a Cupei României în sezonul 2017-2018, dar și să evolueze în Cupele Europene.

Pentru următorii ani staff-ul echipei militare a stabilit niște obiective îndrăznețe, dar care pot fi atinse cu multă muncă și încredere din partea tuturor celor care fac parte din proiectul CSA Steaua București:
– Pentru sezonul 2017-2018 primul și cel mai important obiectiv este accederea în play-off în Divizia A1, al doilea obiectiv este participarea în semifinalele Cupei României și ultimul dar nu cel din urmă obiectiv al noului sezon este o participare cât mai lungă în Cupa Challenge.
– Pentru sezonul 2018-2019 dorințele echipei steliste sunt în trend ascendent: accederea în finala Diviziei A1, câștigarea Cupei României și participarea în Champions League.
– Ultimul sezon pentru care au fost stabilite obiective, 2019-2020, poate fi considerat apogeul a ceea ce și-a propus echipa stelistă: Locul I în Divizia A1, Locul I în Cupa României și participarea în Champions League.

Prezent la eveniment președintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, Cristian Petrea, s-a arătat încrezător în sportivii de la echipa sa: „Echipa de volei este una dintre cele mai reprezentative formații ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua. În urma discuțiilor avute cu antrenorul Bogdan Tănase și căpitanul Nicolae Gabriel Ghionea am decis să ne luăm niște angajamente mai înalte pentru următorii ani. Mai exact este un proiect pe trei ani. În ediția 2017-2018 ne propunem accederea în play-off-ul campionatului și în semifinalele Cupei României, în 2018-2019 accederea în finala campionatului, câștigarea Cupei României și participarea în Champions League. Pentru că în sezonul 2019-2020 vrem să câștigăm campionatul, Cupa României și să participăm în Champions League. Știu, poate sunt obiective prea îndrăznețe, dar noi credem în ele și dorim să le realizăm”.

Antrenorul principal, Bogdan Tănase, a menționat că Steaua își propune să cucerească medalii și să aibă un parcurs cât mai lung în cupele europene. Totodată, el a declarat că este mulțumit de componența lotului, dar și de colegii din staff-ul tehnic.

În sezonul 2014-2018 echipa CSA Steaua București va fi compusă din:
Nemanja Cubrilo (Serbia) – centru
Kristopher Andrew Johnson (SUA) – centru
Nicolae Gabriel Ghionea – centru
Eduard Eugen Ocunschi – centru
Gabriel Daniel Nan – secund
Marko Nikolic (Serbia) – secund
Eero Eemeli Kouki (Finlanda) – secund
Szabolcs Nemeth (Ungaria) – secund
Gabriel Cherbeleață – fals
Ciprian Matei – fals
Ivan Kostic (Serbia) – ridicător
Alexandru Muscina – ridicător
Nikola Lakcevic (Muntenegru) – libero
Georg Gavriz – libero
Antrenor principal: Bogdan Tănase
Antrenor secund: Răzvan Roșu
Preparatot fizic: Nikola Obrenovic

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!