Handbal feminin: SCM Craiova a început Liga Florilor cu o victorie; Danubius Galați a produs surpriza etapei

Data: 6 septembrie 2017, 22:21 | Autor: Nănuț Mădălina

Miercuri, 6 septembrie 2017, SCM Craiova a disputat prima partidă din noul sezon al Ligii Florilor la handbal feminin, meci pe care la și câștigat în fața formației CSM Bistrița.

Handbalistele conduse de Bogdan Burcea, Grigore Albici și Dumitru Berbece s-au impus cu scorul de 25-19(13-9) la capătul unei partide dominate de la un capăt la altul de alb-albastre. Cristina Florianu (Zamfir) a fost prima care a deschis scorul în partida disputată în Sala Polivalentă din Craiova în minutul 3, ca un minut mai târziu scorul să devină egal, fiind și singurul moment din meci când cele două echipe au mai fost la egalitate. Până în minutul 19 bistrițenele au încercat să stea aproape de echipa gazdă, atunci când s-au apropiat la un singur punct, 7-6. Un minut mai târziu Elisei și mai apoi Nikolic duceau ecartul la 3 goluri, 9-6. Finalul primei reprize le-a găsit pe handbalistele de la SCM Craiova la un avans de 4 goluri, 13-9.

Primele 10 minute ale reprizei secunde au aparținut în totalitate echipei gazde care a punctat de 4 ori consecutiv, ducând scorul la 17-9. A urmat o perioadă în care fiecare din cele 2 echipe a găsit pe rând mai ușor poarta adversă, ca pe finalul meciului handbalistele din Craiova să se dezlănțuie și să închidă confruntarea la o diferență de 6 goluri, 25-19.

SCM Craiova a obținut astfel primele 3 puncte ale sezonului și merge cu moralul ridicat la Râmnicu Vâlcea unde va juca în etapa a 2-a contra echipei din localitate. Partida dintre HCM RM. Vâlcea și SCM Craiova va avea loc duminică 10 septembrie, cu începere de la ora 16:00, în direct la TVR 1.

SCM Craiova:
Cristina Lung, Andreea Rădoi – 1 (gol), Jelena Trifunovic, Carmen Selaru-Ilie, Andreea Pricopi – 2, Ana Maria Ticu – 7, Teodora Popescu, Zeljka Nikolic – 2, Valentina Ardean-Elisei – 2, Florentina Stanciu, Alexandra Colac, Dumanska Yuliya, Nicoleta Tudor, Lorena Stoican, Bobana Klikovac – 3, Patricia Vizitiu, Cristina Zamfir – 8 (goluri). Antrenor: Bogdan Burcea.

CSM Bistrița:
Almudena Rodriguez, Andreea Tetean,Viorica Țăgean, Alexandra Orșivschi – 2 (goluri), Bianca Zegrean, Ana Maria Măzăreanu, Laura Pristăvița – 5, Szilvia Szabo – 4, Irina Ivan – 1, Cristina Sîntămărean, Andreea Bărbos, Oana Chirilă – 4, Magdalena Paraschiv – 2 și Daniela Rațiu – 1. Antrenor: Horațiu Pașca.

Surpriza etapei s-a petrecut la Galați acolo unde CSU Danubius s-a impus în fața Vicecampioanei din sezonul trecut, HC Dunărea Brăila. Gălățencele au închis partida la scorul de 15-14(8-8). Sheiko din tabăra Galațiului a înscris cele mai multe goluri – 5, în timp ce la Brăila jucătoarea Horobeț a încheiat meciul cu 4 goluri.

Tot în cadrul primei etape CS Măgura Cisnădie a obținut primele 3 puncte după ce a câștigat în fața echipei U cluj la scorul de 28-24(14-14), în timp ce Campioana României, CSM București s-a impus fără probleme pe terenul formației AHCM Slobozia, scor 37-29.

În prima etapă s-au mai înregistrat următoarele rezultate:
CSM Roman – HC Zalău 26-23(12-10)
CS Rapid USL Metrou București – CSM Slatina 28-25(13-12)
ACS Corona 2010 Brașov – HCM RM. Vâlcea 23-22(11-11)

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!