Tenis de masă: Cinci medalii pentru România la Europeanul de tineret

Data: 23 iulie 2017, 20:50 | Autor: Kadi Bulgakov

Sportivii români au obținut o medalie de aur, una de argint și trei de bronz, în ultima zi a ”STAG European Youth Table Tennis Championship”. Cristian Pletea eroul zilei.

Atât medalia de aur cât și cea de argint au fost cucerite de Cristian Pletea. Jucătorul român, a pierdut finala la simplu împotriva grecului Ioannis Sgouropoulo, după un joc foarte echilibrat, în care a fost la doar două puncte de medalia de aur (3-3 la meciuri și 10-10 în ultimul joc), scor final 3-4. Dar s-a revanșat în finala de dublu, acolo unde Cristian și Denis Ivonin (RUS), au trecut de perechea Soderlund/Meissner, scor 3:0

Rareș Șipoș a obținut medalia de bronz după ce a pierdut în semifinale, scor 3:4, în fața grecului Ioannis Sgouropoulos, care avea să învingă un alt român în finală (Cristian Pletea).

Nici Adina Diaconu, n-a reușit să se califice în finala probei de simplu junioare. Adina a pierdut semifinala în fața lui Ning Jing, 3:4, ceea ce i-a adus medalia de bronz.

Bronz și pentru Elena Zaharua în urma semifinalei pierdute, scor 1:4, contra rusoaicei Elizabet Abraamian.

România a mai cucerit pe parcursul turneului de la Guimaraes (Portugalia), o medalie de argint, prin echipa de junioare și una de bronz obținută de selecționata de juniori. De asemenea, perechea formată din Cristian Pletea și Adina Diaconu a obținut bronzul în proba de dublu mixt a juniorilor, fiind învinsă în semifinală cu rușii Denis Ivonin și Maria Tailakova.

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!