Tenis: România a obținut medalia de argint la C. E. de tineret 2017

Data: 19 iulie 2017, 0:46 | Autor: Kadi Bulgakov

Echipa feminină de tenis de masă a României a disputat, marți, finala competiției pe echipe la Campionatul European de tineret 2017 de la Guimaraes (Portugalia), categoria junioare, pierzând în fața Rusiei cu 3-0.

Prima jucătoare care a intrat în meci pentru România a fost și cea mai titrată dintre ele, Adina Diaconu, care a întâlnit-o pe Anastasia Kolish. Rusoaica a început mai bine și a câștigat primele două jocuri la 9 (11-9, 11-9). Adina a câștigat game-ul trei la 7, ca în game-ul patru să revină spectaculos de la 1-4 și 4-8 pentru adversară și să se impună cu 11-9. În cele din urmă Adina a pierdut confruntarea cu Anastasia Kolish după ce aceasta s-a impus în jocul cinci, 6-11.

Meciul doi le-a adus față în față pe Andreea Dragoman și Mariia Tailakova. Jucătoarea română a început foarte bine partida impunându-se în primele două jocuri, 11-7, 11-9. Rusoaica a reușit un comeback de excepție, câștigând următoarele trei game-uri și aducând încă un punct Rusiei (11-13, 5-11, 7-11).

Meciul trei a fost și cel mai animat dintre toate. Tania Plaian a stat față în față cu Kristina Kazantseva. Rusoaica s-a impus în primul game, 10-12. Dar mai apoi Tania a câștigat următoarele două jocuri, 11-6, 13-11, și părea că-și stăpânește adversara. Câteva minute mai târziu însă, Kazantseva, făcând apel la resurse nebănuite, a reușit să-și adjudece într-un mod categoric următoarele două jocuri, aducând punctul decisiv Rusiei (1-11, 5-11).

După această înfrângere fetele noastre rămân cu medaliile de argint, pe care practic și le asiguraseră odată cu accederea în finală, iar acum se vor concentra pe probele de simplu.

Echipa de juniori a României (Cristian Pletea, Rareș Șipoș, Florin Spelbuș, Dragoș Florin Oprea) a obținut medaliile de bronz. Cadetele au ocupat locul 5, după 3-1 cu Lituania.

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!