Steaua Bucuresti si-a conturat lotul de volei pentru noul sezon competitional

Data: 13 iulie 2024, 20:52 | Autor: Nănuț Mădălina

Echipa de volei masculin CSA Steaua Bucuresti si-a conturat lotul pentru noul sezon competitional.

Ros-albastrii si-au prelungit intelegerea cu cinci jucatori din sezonul 2023/2024. Robert Vologa (centru), Claudiu Dumitru (coordonator), Marius Iftime (extremă), Gabriel Bontea (opus) și Cristian Păun (libero) au semnat contracte noi cu formația din Ghencea si vor ramane pentru cel puțin încă un sezon.

In aceasta vara s-au alaturat formatiei urmatorii jucatori:
– Connor McConnell
– Vasile Talpă
– Nikola Petrovic
– Santiago Arroyo
– Rareș Bălean

– CSA Steaua Bucuresti a semnat un contract pentru noul sezon competitional cu sportivul canadian Connor McConnell.

În vârstă de 25 de ani, Connor joacă pe poziția de fals și în ultimii trei ani a evoluat în campionatul Sloveniei, țară prezentă la Jocurile Olimpice de la Paris.

Dublu medalia cu bronz în campionatul sloven, în tricoul celor de la OK I-Vent Maribor, McConnell este și finalist sezonul trecut în Cupa Sloveniei.

– Alb-albstrii vor conta in noul sezon si pe serviciile lui Vasile Talpa. Originar din Republica Moldova, Vasile are 32 de ani si 2.16 m. Este campion de patru ori alaturi de Arcada Galati si joaca pe postul de centru. In Romania a mai evoluat pentru Unirea Dej și Știința Explorări Baia Mare.

– CSA Steaua Bucuresti a transferat si un campion din Serbia. Nikola Petrovic, in varsta de 30 de ani, evoluează pe postul de ridicător. Este câștigător al Superligii Serbiei, cu Steaua Roșie Belgrad, iar in cariera a mai evoluat pentru Mladi Radnik Požarevac, Radnički Kragujevac și Partizan Belgrad.

Pe lângă titlul de campion, Nikola Petrovic mai are în palmares două cupe și o supercupă a Serbiei.

– Steaua si-a adus libero din Argentina. Santiago Arroyo paraseste Dinamo pentru formatia din Ghencea.
Santiago (24 de ani), fost component al naționalei de juniori a Argentinei, a mai evoluat în carieră în țara sa natală la UNTREF Voley, Lomas Voley, Ateneo Voley și Paracao Volley. Din 2021 a ajuns în România trecând pe rând pe la Olimpia Titanii București, Rapid și Dinamo.

– Si tot de la Dinamo a sosit si Rares Balean, cel care activeaza pe postul de extrema. In varsta de 27 de ani, Rares este campion national in Divizia A1, de doua ori castigator al SuperCupei Romaniei, component al nationalei Romaniei. De asemenea, noul sportiv stelist a jucat si in Germania la VfB Friedrichshafen, unde a obtinut un titlu de vicecampion.

Staff-ul echipei va fi compus in continuare din: antrenorul principal Atanas Petrov, secunzii Dan Duroaia și Daniel Săvoiu, preparatorul fizic Radu Mandache și kinetoterapeutul Andrei Cipcă.

De la CSA Steaua Bucuresti au plecat urmatorii jucatori: Robert Viiber, Wojciech Sobala, Andrei Laza, Simon Krajcovic, Mircea Peța, Lukasz Wiese, Philipp Kroiss, Gabriel Cherbeleață și Brett Wildman.

Reuniunea voleibaliștilor de la Steaua este prevăzută pentru luna august.

Primul meci din Divizia A1 va avea loc pe 5 octombrie pe teren propriu, cu CS Unirea Dej.

Echipa pregătită de Atanas Petrov are următorul program în turul Diviziei A1, sezonul 2024-2025:
🏐 ETAPA 1 – Steaua – Unirea Dej;
🏐 ETAPA 2 – Arcada Galați – Steaua;
🏐 ETAPA 3 – Steaua – Știința Baia Mare;
🏐 ETAPA 4 – Corona Brașov – Steaua;
🏐 ETAPA 5 – Steaua – SCM Zalău;
🏐 ETAPA 6 – Știința București – Steaua;
🏐 ETAPA 7 – Steaua – Știința Bacău;
🏐 ETAPA 8 – Steaua – Rapid;
🏐 ETAPA 9 – SCMU Craiova – Steaua;
🏐 ETAPA 10 – Steaua – Dinamo;
🏐 ETAPA 11 – CSM Constanța – Steaua.
Campionatul se va încheia pe 12 aprilie.

În Cupa României, în noul sezon se va juca în sistem turneu, pe durata unei săptămâni (perioada va fi stabilită ulterior), iar în turul 1, Steaua, care a fost finalistă în sezonul trecut, va juca tot cu Unirea Dej. În sferturi, învigătoarea va întâlni pe Corona Brașov!

Sursa: Steaua Bucuresti

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!