UPDATE: Un nou transfer la echipa de volei masculin SCM U Craiova

Data: 12 iulie 2024, 21:27 | Autor: Nănuț Mădălina

UPDATE: Managementul echipei de volei masculin SCM U Craiova a anuntat sambata, 13 iulie, al 9-lea transfer din aceasta vara.

Un oltean s-a transferat la echipa din Banie

SCM U Craiova va conta in noul sezon competitional 2024/2025 pe Eduard Catrina.

Nascut in Banie pe 2 iulie 1997( 1.94 m), Eduard activeaza pe postul de ridicator. In cariera a trecut pe la Unirea Dej, Universitatea Cluj, UV Timișoara și Știința Explorări Baia Mare.

Sportivul a inceput voleiul la Colegiul National „Nicolae Titulescu” din Craiova si a fost component al echipei nationale de juniori a Romaniei.

Stire initiala⬇️

Echipa de volei masculin SCM U Craiova isi pregateste lotul pentru noul sezon competitional 2024-2025.

Formatia olteana, sub comanda antrenorilor Dan Pascu si Claudiu Mitru, a transferat pentru noul sezon 8 jucatori:

– DAN SILVĂȘAN PASCA,
– VLAD CUCIUREANU,
– KORNELIUSZ BANACH,
– GEORGIEV STANKOV,
– DULCHEV DIMITAR PETKOV,
– ANDREI MIHALESCU,
– CHAVERS COREY
– MARIN DUKIC

– Prima achizitiei a formatiei din Banie este Dan Silvasan Pasca, care evolueaza pe pozitia de centru. Sportivul de 24 de ani si 1.93 m vine la Craiova de la formatia Știința Explorări Baia Mare

– La echipei din Banie a revenit voleibalistul Vlad Cuciureanu. Sportivul a castigat alaturi de SCM U Craiova campionatul in 2016. Vlad revine in Banie dupa ce in sezonul trecut a evoluat la formatia Stiinta Bacau.

Noul “centru” al echipei are o mare experiență, având în palmares și alte medalii de campion obținute cu Zalău și Arcada Galați.

– SCM U Craiova si-a asigurat serviciile liberoului Korneliusz Banach pentru noul sezon.

Voleibalistul are 30 de ani și măsoară 1,85 m. Vine la formația olteana de la campioana Poloniei, ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, echipă cu care a evoluat în Champions League.

– Pe lista de transferuri a echipei oltene se numara si ridicatorul bulgar
Georgiev Stankov

În vârstă de 27 de ani, jucătorul măsoară 1.94 m și a evoluat la echipele Marek Union-Ivkoni, Hebar Pazardzhik (Bulgaria), Neftochimik Burgas (Bulgaria), Hapoel Mate-Asher Ako (Israel) și MKS Będzin (Polonia).

– Al cincilea transfer al echipei SCM U Craiova este tot un bulgar si evolueaza pe postul de fals.

Dulchev Dimitar Petkov are 27 de ani și o vastă experiență în cariera sa. A evoluat pentru echipele Marek Union-Ivkoni și Deya Volley din Bulgaria, VBC TLC Weiz (Austria), Nea Salamina Famagusta (Cipru), VBC Mondovì (Italia) și Calcit Kamnik (Slovenia).

– Dan Pascu va conta in noul sezon si pe secundul Andrei Mihalescu, sportiv care vine de la Arcada Galati. In cariera a trecut si pe la Tomis Constanța, Unirea Dej și SCM Zalău.

Are în palmares titlul de campion (2022-2023), Cupa României (2022-2023) și Supercupa Romăniei (2023-2024). A evoluat cu Arcada în grupele CEV Champions League.

– Echipei oltene i s-a alaturat si voleibalistul american Chavers Corey. Jucatorul de 27 de ani si 1.96 m evolueaza pe postul de secund, iar in cariera a trecut pe la UC Santa Barbara, Calzedonia Verona, OC Stunners, Falkenbergs VBK, Chenois Geneve VB, AOP Kifisias, Abba Pineto și AO Foinikas Syros.

– Ultimul sportiv care s-a alaturat echipei craiovene este Marin Dukic(dublă naționalitate, belgiană și franceză)
Jucătorul evoluează pe poziția pe poziția de secund și a jucat în cariera sa pentru Grand Nancy Volley-Ball, Saint-Quentin Volley, Nice Volley-Ball, Montpellier Volley (Franța), Decospan Volley Team Menen (Belgia) și Cuneo Volley (Italia).

A câștigat Cupa Belgiei (2023-2024), Supercupa Belgiei (2023-2024) și Cupa Franței (2022-2023).
Echipa de volei masculin SCM Universitatea Craiova a terminat pe locul 8 sezonul 2023/2024 al Diviziei A1!

In prima etapa din sezonul 2024/2025 al Diviziei A1 la volei masculin, 5 octombrie, SCM U Craiova va primi vizita formatiei CS Dinamo Bucuresti.

In Cupa Romaniei, echipa olteana va evolua in optimi contra echipei Stiinta Bucuresti. Invingatoarea din optimi va juca in sferturi de finala cu CS Rapid Bucuresti.

Sursa: SCM CRAIOVA

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!