Handbal masculin: Univ. Ștefan cel Mare din Suceava a câștigat aurul la C.E. Universitar

Data: 8 iulie 2017, 22:59 | Autor: Kadi Bulgakov

Univ. Ștefan cel Mare din Suceava, s-a impus în finala disputată astăzi, 08/07/2017, împotriva Univ. Duisburg - Essen la Campionatele Europene Universitare din Spania și aduce o nouă medalie de aur României.

Echipa de handbal masculin a Univ. Ștefan cel Mare din Suceava (reprezentanta României la C.E. Universitare) și-a luat revanșa în fața formației din Germania, Univ. Duisburg – Essen, care o învinsese în grupe, impunându-se astăzi în finala competiției cu scorul de 23-22 (14-9).

Cele două echipe au mers cap la cap până la 3-3, min. 9, când trei goluri consecutive marcate de băieții noștri au rupt echilibrul meciului și au instalat România la cârma meciului. Intervențiile foarte bune ale portarului Univ. Ștefan cel Mare au contribuit la menținerea ecartului de pe tabelă iar în min. 19 echipa din România conducea cu 10-7. Cel mai mult handbaliștii antrenați de Adrian Chiruta s-au distanțat la 5 goluri, 14-9, min. 29, care a fost și rezultatul înregistrat la pauză.

Sucevenii au început cu gol repriza secundă și părea că meciul se îndreaptă către o victorie facilă a românilor. Dar după un 17 minute, în care au controlat jocul, nemții s-au apropiat la un singur gol și au pus presiune pe studenții din Suceava care pierduse într-un mod asemănător, în fața aceleași echipe, în grupe, un meci în care se aflase la conducere pe aproape toată durata celor două reprize. Dar cu toate eforturile echipa din Germania nu a reușit să se apropie la mai puțin de un gol, românii reușind să se impună după un final tensionat cu 23-22 și să câștige a doua medalie de aur la C.E. Universitare pentru România după ce echipa Univ. Vasile Alecsandri din Bacău a câștigat și ea aurul la volei feminin.

Echipa României a fost compusă din: Tcaciuc Cristian, Andreica Octavian, Costea Catalin, Badelita Ovidiu, Tirzioru Stefan Adrian, Burlacu Gabriel, Sandu Mihai, Alexa Iulian Daniel, Olariu Andrei Marius, Baican Florin Bogdan, Usturoi Pavel Adrian, Ionasciuc Daniel. Antrenor: Adrian Chiruț, kinetoterapeut Razvan Andreica.

Tcaciuc Cristian (foto) a fost desemnat cel mai bun portar al turneului.

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!