Rugby: Meciul România – Spania se joacă sâmbătă pe stadionul Ghencea

Data: 17 martie 2021, 20:34 | Autor: Nănuț Mădălina

Partida de rugby dintre România și Spania din etapa a treia a Rugby Europe Championship se dispută sâmbătă, 20 martie, de la ora 15:00  pe stadionul de rugby din Complexul Sportiv Ghencea.

Partida va fi transmisă în direct la TVR 1.

În partida disputată sâmbăta trecută, 13 martie, in Portugalia, stejarii s-au impus cu scorul de 28-27.

Primul meci al României în  în ediția 2021 a Rugby Europe Championship a fost în compania naționalei din Rusia, 6.martie. Sportivii români au pierdut cu scorul de 18-13(6-10), dar au obținut un punct defensiv. Partida s-a desfășurat  pe Fisht Stadium din Soci.

Înaintea partidei cu Spania, România ocupă locul secund in Rugby Europe Championship.

Acest meci este singurul pe care Stejarii îl vor disputa pe teren propriu în această lună, următoarea întâlnire programată să aibă loc în țară din cadrul acestui sezon al competiției, fiind în 3-4 iulie, cu învingătoarea dintre Belgia și Olanda.

“Cred că toată lumea cunoaște situația Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf. Mutarea unui astfel de meci pe un alt stadion din țară este extrem de complicată, și din păcate sunt foarte puține orașele unde suntem primiți și care dispun de toate facilitățile de care avem nevoie. Le mulțumim celor de la CSA Steaua pentru găzduire. Vom face, împreuncă cu ei, toate  demersurile pentru a da o față europeană acestui stadion până la ora meciului”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Ultimul meci disputat de naționala României pe terenul din Ghencea a fost în luna noiembrie 2018, meciurile test World Rugby cu Uruguay și Statele Unite ale Americii.

Ediția din acest an a Rugby Europe Championship consemnează și debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Franța pentru zona europeană. Primele două clasate în ierarhia cumulată a competiției 2021 – 2022 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului 3 va merge la turneul final de recalificare.

Sursă: frr.ro

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!