Volei feminin: România a câștigat Liga Europeană de Argint

Data: 28 iunie 2019, 18:07 | Autor: Nănuț Mădălina

Echipa națională de volei feminin a României a câștigat Liga Europeană de Argint, Silver League, după ce a câștigat partida retur cu Slovenia cu scorul de 3-0 și s-a impus și în setul de aur, scor 15-12.

De 68 de minute au avut nevoie sportivele antrenate de Luciano Pedulla pentru a întoarce soarta meciului și de a duce partida în setul de aur. Budai-Ungureanu Adelina   a fost cea mai bună marcatoare a României cu 21(11) puncte, urmată de Iancu cu 13(5) puncte, Pîrv cu 13(4) puncte și Alupei cu 12(6) puncte.

În tur, scorul a fost 3-1 pentru Slovenia, pe seturi 25-19, 22-25, 25-21, 25-22, astfel că cele două reprezentative au disputat set de aur pentru departajarea câştigătoarei.

România – Slovenia 3-0 (25-22, 25-14, 25-17)

Set de aur: România – Slovenia 15-12

În următorul sezon, naționala de volei feminin a României va evolua în Golden League.

Cea mai bună jucătoare  a competiției a fost declarată Balintoni Diana Lorena.

Echipa națională de volei feminin a României care a câștigat Silver League este alcătuită din: Buterez Rodica, Balintoni Diana Lorena, Rus Ramona, Albu Mihaela(libero), Iancu Roxana, Budai-Ungureanu Adelina, Trica Alexandra Romela, Tucmeanu Roxana, Miclăuș Sorina, Pîrv Ariana-Cristiana, Roman Roxana Daiana, Ciucu Alexandra, Ciocian Lorena Raisa, Alupei Francesca Ioana.

Antrenori: Luciano Pedulla (antrenor principal), Alexandru Cosma (antrenor secund), Marius Vasile Măcicășan (antrenor secund), Vasile Iulian Pîslaru (antrenor secund).

România s-a calificat în finală cu următoarele rezultate în grupa A: România – Georgia 3-0 şi 3-0, Israel – România 3-2,  România – Israel 3-0 şi România – Cipru 3-0 şi 3-0.

Şi naţionala masculină joacă finala Silver League, cu Grecia, scor 3-2 în tur. Returul va avea loc duminică.  

Câştigătoarea fiecărei finale va juca în stagiunea următoarea în Golden League.

 URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵                       

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!