Sportivii CSMB, alături de copiii cu Sindrom Down
Data: 27 martie 2019, 15:29 | Autor: Nănuț Mădălina
200 de copii cu Sindrom Down, printre care și medaliații de la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Abu Dhabi ( acolo unde au luat startul 7500 sportivi din 190 țări), au avut parte de o mare surpriză. Mai mulți campioni ai Clubului Sportiv Municipal din București au sărbătorit retroactiv alături de ei Ziua Mondială a Sindromului Down.
La data de 21 martie, sportivii cu Sindrom Down erau angrenați în competiția din Emiratele Arabe Unite. De altfel, România s-a întors cu un record absolut de la Abu Dhabi: sportivii care ne-au reprezentat au cucerit 56 de medalii ( 17 de aur, 18 de argint, 21 de bronz).
Directorul general adjunct al Clubului Sportiv Muncipal din București, Ionuț Aron, alături de handbalistul Ionuț Ciobanu, voleibalista Adelina Ungureanu, baschetbalistul Ionuț Ciurariu, atleta Simona Bâlcă și voleibalistul Teodor Milotin le-au oferit diplome și medalii copiilor cu sindrom Down și, spre entuziasmul acestora, au jucat fotbal și handbal alături de ei.
Sportivii s-au arătat impresionați de puterea pe care cei cu sindrom Down o au pentru a trece peste greutățile vieții.
”A fost o experiență plăcută, am multe de învățat de la acești copii, forța cu care trec prin viață și cum luptă în fiecare zi. Mi-a făcut o plăcere deosebită să pot petrecere timp cu ei. Sper că a însemnat mult pentru ei faptul că le suntem alături, mi-aș dori ca noi, cei de la CSM București, să fim un exemplu pentru alte cluburi, să se implice activ cât mai multă lume, pentru că au nevoie de ajutorul nostru să-i integrăm în societate, sunt oameni normali, ca și noi” – Ionuț Ciobanu, handbalist CSM București.
”Am rămas plăcut surprinsă de determinarea celor mici și de bucuria pe care o simt în momentul în care se manifestă pe teren. Ei sunt un model pentru noi și trebuie să-i apreciem. Se nasc cu anumite limite, însă își găsesc puterea să depăsească aceste lucruri…trebuie să vedem viața cu alți ochi și să ne bucurăm de tot ce avem. Cei mici au demonstrat cât de puternici sunt, că sunt luptători adevărați. Sunt speciali, trebuie susținuți și promovați” – Adelina Ungureanu, voleibalistă CSM București.
”Cei mici sunt foarte energici și mă bucură enorm acest lucru. Chiar dacă ești obosit, când ești alături de ei îți dau energie, te învață că nimic nu este pierdut și te fac să te lupți în continuare. Noi, la CSM București, vrem să devenim un exemplu, să îndemnăm cât mai multe cluburi să se implice în astfel de proiecte și acțiuni, pentru că acești copii chiar au nevoie. România trebuie să facă mai mult pentru copiii cu Sindrom Down” – Ionuț Aron, director general adjunct CSM București.
Urmarește-ne pe Facebook: