Program încărcat la început de an pentru tenismeni

Data: 7 ianuarie 2019, 20:25 | Autor: Nănuț Mădălina

Ca în fiecare an, jucătorii de tenis sunt printre primii sportivi care intră în competiții. 2019 nu face excepție, iar ”tigrii” de la CSM București sunt deja la mii de kilometri depărtare de România și privesc cu încredere turneele în care sunt angrenați.

Irina Begu, locul 76 mondial, a jucat în primele zile din ianuarie în China, la Shenzhen, însă a fost învinsă de rusoaica Veronika Kudermetova, venită din calificări, scor 3-6, 6-1, 7-6. Sportiva noastră și-a revenit rapid și a obținut astăzi, la turnel de la Hobart (Australia), prima victorie din 2019. Begu s-a impus cu 6-1, 6-4 în fața britanicei Heather Watson și s-a calificat astfel în optimile competiției. Acolo o așteaptă duelul cu învingătoarea meciului dintre rusoaica Anna Blinkova, locul 96 WTA, venită din calificări, și chinezoaica Shuai Zhang, locul 40 WTA şi cap de serie numărul 3.

Irina participă și la dublu la Hobart și joacă alături de Mihaela Buzărnescu. Cele două românce se luptă pentru accederea în turul doi cu perechea Christian Kaitlyn – Guarachi Alexa.

Monica Niculescu, locul 88 WTA, și-a început anul la fel ca Irina Begu, la Shenzhen, dar a avut un parcurs mai lung decât colega ei de la CSM București. Astfel, Niculescu a ajuns până în faza sferturilor la concursul din China, unde a fost învinsă cu scorul de 2-6, 7-6 (4), 6-1, de Yafan Wang.

Din Asia, Monica a zburat până în Australia, la Hobart, acolo unde va juca în proba de dublu, alături de Yang Zhaoxuan. Mâine, în primul tur vor da piept cu perechea Zhang Shuai-Jiang Xinyu.

Sorana Cîrstea, poziția 88 în topul mondial, a debutat tot în China, la Shenzhen. A ajuns până în sferturile de finală, după un parcurs foarte bun la început de an. Sorana a fost învinsă cu scorul de 7-5, 6-1 de americanca Alison Riske, într-un meci disputat pe durata a două zile, fiind întrerupt de ploaie.

Tenismana nu a dorit să participe la Hobart și a ales doar să se antreneze în Australia până luni, la debutul primului turneu de Mare Șlem din 2019, cel de la Melbourne.

Marius Copil, locul 61 în ierarhia ATP, a început anul tot la căldură, însă nu în China, așa cum au făcut-o colegele lui de la CSM, ci în Qatar. Cel mai bine clasat român din topul mondial a participat la turneul de la Doha, însă a pierdut în turul inaugural, fiind învins de maghiarul Martin Fucsovics, scor 6-3, 6-2.

Din Qatar, Marius s-a deplasat în Noua Zeelandă, unde a luat startul în competiția de la Auckland. Din păcate, Jocul lui Copil n-a funcționat, iar în această dimineață a pierdut în primul tur în fața americanului Taylor Fritz, în trei seturi: 6-4, 3-6. 4-6.

Dragoș Dima, locul 320 ATP – singurul român din Top 100 ITF, pe locul 68, nu a început încă turneele, în timp ce Nicolae Frunză, a treia rachetă a României în Cupa Davis, locul 572 mondial, participă la concursul de la Bagnoles-de-l’Orne (Franța) și-l întâlnește în primul tur pe reprezentantul gazdelor, Mathieu Perchicot.

Sursă: https://www.csmbucuresti.ro

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!